Liigan kaikkien aikojen TV-tiimiin liittynyt Lasse Kukkonen: Vähän jännittää”


C Moren Liiga-lähetysten tekijätiimi pullistelee suomalaisen jääkiekkoasiantuntemuksen valovoimaisia kärkinimiä. Telian Liiga-lähetyksissä ansioitunut tiimi täydentyy nyt C Moren kiekkolähetysten tähdillä sekä uusilla kasvoilla. Samalla selostajatiimi vahvistuu entisestään, kun mukaan liittyy legendaarinen leijonaääni Antero Mertaranta sekä Leijonien lähetyksistä ja alkuperäisestä Hockey Nightista tuttu Mika Saukkonen.

Lasse Kukkonen: ”Vähän jännittää”

Liiga-tuntemusta ei C Moren uudelta tiimiltä puutu. Yhteensä Liiga-lähetysten asiantuntijoilta löytyy päätähuimaava yli 100 kauden kokemus Liiga-kaukaloista pelaajina tai valmentajina. Myös Suomen mestarin Kanada-maljaa tiimissä on päästy nostamaan yhteensä 18 kertaa.

Lasse Kukkonen

Leijonakapteeni ja kärppälegenda Lasse Kukkonen, 38, päätti alkukesästä pitkän ja menestyksekkään ammattilaisuransa Liigassa, ja nyt hän liittyy C Moren Liiga-lähetysten asiantuntijatiimiin. Kukkonen tuo kiekkotiimiin kokemusta ja näkemystä suoraan Liiga-kaukaloista.

– On mahtavaa jatkaa hommia edelleen Liigan ympärillä: päästä seuraamaan pelejä ja näkemään tuttuja pelaajia näin kaukalon toiselta puolelta. Odottavaiset tunnelmat, mutta kyllä tässä vähän myös jännittää – samalla tavalla kuin ennen ensimmäistä Liiga-kauttani, Kukkonen kuvailee tunnelmia.

Kukkosen palkintokaapista löytyy pitkän uran varrelta useita Suomen mestaruuksia, maailmanmestaruus sekä lukuisia MM- ja olympiamitaleita. Konkari ehti pelata urallaan myös kolme kautta NHL:ssä ja saman verran KHL:ssä.

Nöyränä ja sitoutuneena tiimipelaajana tunnettu Kukkonen astuu nyt uuden eteen asiantuntijan saappaissa. Valot ja kamerat eivät kiekkoikonia jännitä, sillä paineensietokyky on tietysti huippuluokkaa.

– Ne varmasti unohtuvat taka-alalle, kun homma lähtee käyntiin. Enemmän mietityttää, kuinka paljon sitä eläytyy peliin. Nyt harjoitellaan, miten päästää irti pelaajan näkökulmasta ja peliin liittyvistä tunteista, ja katsoa peliä laajemmin, avaa Kukkonen.

Kauden aikana Kukkosen karismasta päästään nauttimaan sekä studio- että ottelulähetysten yhteydessä.

Sami Kapanen C Moren asiantuntijatiimiin

Asiantuntijan penkille hyppää tulevalla kaudella myös seitsemän arvokisamitalia ja vuoden 1995 maailmanmestaruuden Leijonissa napannut Sami Kapanen. Kiekkotähti ehti urallaan pelata myös yli 800 NHL-ottelua ja yli 400 ottelua Liigassa, jonka jälkeen Kapanen on valmentanut niin Liigassa kuin Euroopassa.

– Tämä on itsensä haastamista. On hienoa päästä takaisin kiekon ääreen – näitä pelejä on pitkään odotettu. Kiinnostavaa nähdä, miten päättyneen kauden aikana vahvaa esiintuloa tehneet joukkueet ovat pystyneet pitämään tason yllä, pohtii Kapanen.

Lähetyksissä nähdään myös C Moren kiekkolähetyksistä tuttu, Ässät Liiga-mestariksi ja nuoret Leijonat MM-kultaan johdattanut Karri Kivi. Tähtitiimiin kuuluu tietysti myös Telian Liiga-lähetyksistä tuttuja kasvoja: seitsemän kautta Liigassa valmentanut Ismo Lehkonen, 13 kautta Liigassa ja kolmet MM-kisat Leijonissa pelannut Tappara-ikoni Pekka Saravo sekä kuusi Suomen mestaruutta taistellut Ari Vallin.

Huumoria ja räväkkää menoa riittää, kun viime vuosien Liiga-lähetysten suosittu kasvo, Ari Vallin, saa MTV:n uudessa Liigan viikko -ohjelmassa aisaparikseen vastikään Suomeen palanneen kiekkoilija Siim Liivikin. Kiekkofanien lisäksi myös musiikki- ja viihdekansalle taiteilijanimellä ”Märkä-Simo” tuttu heittäytyjä hyppää nyt uuteen rooliin toisena Hockey Night – Tien päällä -ohjelman juontajana.

Siim Liivik ja Ari Vallin

Uudessa Hockey Night -konseptissa oranssitakit nähdään viikko-ohjelmassa, jonka juontajakaksikko kiertää selvittämässä Liiga-joukkueiden menestyksen avaimia ja valottaa seuran ikimuistoisimpia hetkiä. Liiga-viikon käynnistävä Hockey Night – Tien päällä nähdään C Moren ja TeliaTV:n lisäksi maanantai-iltaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.

– Mestaruutta ei jaettu viime vuonna, joten paljon nälkäistä sakkia on valmiina pelaamaan täysillä ja taistelemaan voitosta. Kun homma saadaan käyntiin, luvassa on ehkä kaikkien aikojen mielenkiintoisin Liiga-kausi, summaa Liivik tulevan kauden asetelmia.

– Vielä muutama kuukausi sitten olin kentällä ja nyt tässä roolissa – huikeat fiilikset päästä osaksi C Moren uutta kiekkotiimiä! Arin kanssa pelasimme samassa joukkueessa HIFK:n vuoden 2011 mestaruuskaudella. Jo silloin saimme yhdessä paljon hämmennystä aikaan ja uudessa ohjelmassa sitä on tiedossa entistä enemmän! hehkuttaa Liivik tulevaa.

Sinivalkoinen ääni Liigan selostamoon

Legendaarinen jääkiekkoääni Antero Mertaranta on koko kansalle tuttu MM-kisoista. Champions Hockey League on kuulunut hänen työtehtäviinsä viimeiset kuusi vuotta, mutta SM-liigaa Mertaranta on edellisen kerran selostanut aivan uransa alkuvaiheilla.

– Tämä on kuin paluu juurille. Aloitin urani selostamalla Liigaa paikallisradiossa, ja taisi sitä jokunen vuosi tulla tehtyä television puolellakin. Tauko on ollut pitkä, joten fiilikset on kovat päästä jälleen selostamaan suomalaista huippujääkiekkoa! Mertaranta hehkuttaa.

– Tätä voi hyvällä syyllä kutsua Liigan kaikkien aikojen TV-tiimiksi. Olemme vahvistaneet jo entuudestaan vahvaa joukkuetta kautta linjan. Koossa on joukko tähtikategorian tekijöitä kaukalosta ja penkin takaa, selostuskopista ja studiopöydän ääreltä, iloitsee MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero.

Jo ennestään väkevää selostustiimiä vahvistaa menneiden vuosien oranssitakki Mika Saukkonen. Lisäksi selostajarivistössä kuullaan jo vuodesta 2003 lähtien Liigan tunnelmanluojana tunnetuksi tullutta Jani Alkiota, pitkän mediauransa aikana mm. F1- sarjaa, olympiakiekkoa sekä Liigaa selostanutta Oskari Saarta sekä kahdeksannen kautensa Liiga-selostajana käynnistävää Sebastian Waheebia.

Selostustiimiin kuuluvat myös Aleksis Ärje, Juho Kokko, Olli Eronen ja Toni Saukkola.

C Moren Leijona-lähetysten pääjuontaja myös Liiga-tehtäviin

Liiga-lähetysten juontajaksi viime vuosien Liiga-katsojia viihdyttäneiden Tuomas Nyholmin ja Suvi Puukankaan rinnalle liittyy yli 15 vuoden juontokokemuksellaan Teemu Niikko. Viimeisen vuosikymmenen aikana C Moren Leijona-lähetysten pääjuontajana tutuksi tullut Niikko on juontanut myös C Moren CHL-studioita vuodesta 2014 lähtien.

C Moren Liiga-tiimi

Asiantuntijat
Sami Kapanen
Karri Kivi
Lasse Kukkonen
Ismo Lehkonen
Siim Liivik
Pekka Saravo
Ari Vallin

Selostajat
Jani Alkio
Olli Eronen
Juho Kokko
Antero Mertaranta
Oskari Saari
Toni Saukkola
Mika Saukkonen
Sebastian Waheeb
Aleksis Ärje

Studiojuontajat
Teemu Niikko
Tuomas Nyholm
Suvi Puukangas

Kaikki ottelut ja ohjelmat ovat katsottavissa C Moresta sekä Telia TV:stä.

Lähde ja kuvat: C More

SUOSITUIMMAT