Lue joululomalla kirja tai kaksi – tämän takia lukeminen kannattaa


Joululoman aikana kannattaa tarttua kirjaan. Ehkäpä sait sellaisen lahjaksi?

Nykyisin kirjan lukeminen tuottaa vaikeuksia yhä useammalle. Jo aloittaminen voi olla haastavaa, puhumattakaan kirjan lukemisesta loppuun asti.

Lukemiseen tarvitaan aikaa ja keskittymistä, joita kumpaakaan ei tahdo löytyä.

Monet asiat kilpailevat huomiostamme. Kenellä on aikaa istua alas ja uppoutua kirjaan? Kiireisessä elämässä nopeasti luettavat asiat – kuten uutiset ja pienet jutut somessa – saattavat olla ainoita, joihin meillä on aikaa ja energiaa.

Joululoman aikana tällaisen ajatteluun voi yrittää tehdä muutoksen. Hyvä kirja nimittäin tekee lomastakin paremman ja ikimuistoisemman. Tulet aina muistamaan missä olit, kun luit erinomaisen kirjan. Jos et saanut kirjaa lahjaksi, ei se mitään, sillä voit valitse vaikkapa jonkin vanhan suosikkisi, tai kysyä suosittelua sellaiselta henkilöltä, jonka makuun luotat.

Lukemisen kautta pääsemme kurkistamaan toisten kokemuksia ja laajennamme omaa ajatteluamme. Tutkimusten mukaan lukeminen voi jopa nostaa empatiakykyä herättämällä tietoisuutta, laajentamalla näkökulmia ja kehittämällä mielikuvitusta.

Kuten kirjailija L.R. Knost huomioi: ”Ei ole parempaa opettajaa, terapeuttia tai muuta sielun parantajaa, kuin hyvin varusteltu kirjasto.”

Lähde: Positive Prescription

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT