Maastohiihdon kaikki maailmancup-kisat vain Viaplay Talvessa – menossa mukana rautainen asiantuntijatiimi


Luvassa on tähtiä, taitoa ja tunnetta, kun Viaplay Talvi käynnistyy lokakuun lopulla. Tällä kaudella luvassa on entistä enemmän jännitettävää, sillä Elisa Viihde Viaplay näyttää kaikki maastohiihdon maailmancup-kisat, Suomen Cupit ja MM-kisat. Yhteensä Viaplay talvi näyttää yli 450 talvilajien kisaa suorana ja suomeksi selostettuna, joista yksinoikeudella n. 200.

Maastohiihto on suomalaisittain ylivoimaisesti suosituin ja tärkein talvilaji, jossa urheilijamme ovat pärjänneet loistavasti viime vuosina. Lähtökohdat edessä olevaan MM-talveen ovat vähintäänkin kutkuttavat.    

”Suomalaisittain hiihtokaudessa on suuria odotuksia. Tutut huippuhiihtäjämme, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski sekä Iivo Niskanen ovat normaalimatkoilla aina mukana kärkikamppailuissa. Sprinteissä useat suomalaishiihtäjät nostivat tasoaan viime kaudella. Johanna Matintalo ja Joni Mäki nähtiin palkintokorokkeella, ja muille tasonnostajille tuli finaali- sekä välieräpaikkoja”, sanoo Viaplay Talven hiihtoasiantuntija Sami Jauhojärvi.

Alkavalla kaudella Viaplay Talvi näyttää kaikki maastohiihdon maailmancup-kisat, MM-kisat sekä Suomen Cupit. Hiihdon maailmancupin kilpailuista Viaplay Talvessa näkyy yksinoikeudella lähes puolet.

Viaplay Talven ensimmäinen mc-viikonloppu koittaa 21.- 22.10, kun freeskin ja lumilautailun maailmancupit käynnistyvät big air -kisoilla Sveitsin Churissa. Lauantaina lumilautailukisan selostamossa ja studiossa kautensa aloittavat myös lajin legendat Eero Ettala ja Heikki Sorsa.

Seuraavana viikonloppuna 5.-6.11. käynnistetään Viaplay Talven hiihtokausi Vuokatin Suomen Cupilla sekä mäkihypyn maailmancup Wislassa yksinoikeudella. Hiihdon ja yhdistetyn maailmancupin avaus Rukalla nähdään 25.-27.11. Kolme seuraavaa maailmancup-viikonloppua (Lillehammer 2.-4.12., Beitostölen 9.-11.12 ja Davos 16.-18.12.) nähdään Viaplay Talvessa yksinoikeudella.

”Huippujen tulevan  kauden päätavoite on Planican MM-hiihdoissa. Kulkua pitää löytyä kuitenkin jo ennen MM-kisoja. Odotan tietysti Rukan cup- avausta, mutta todella paljon myös joulukuun osakilpailuja Tour de Ski:tä unohtamatta”, Jauhojärvi jatkaa.

 ”Hiihtolajien ystäville on luvassa upea talvi Viaplayn matkassa. Luvassa on yli 450 talvilajien kisaa suorana ja suomeksi selostettuna. Intoa puhkuva tekijätiimi vilisee olympiavoittajia, maailmanmestareita ja omien lajiensa legendoja, joten katsojia hemmotellaan asiantuntemuksella ja laadulla määrän lisäksi”, lupaa Viaplay Talven tuottaja Jussi Ranta.

Kaikkien lajien maailmancupit ja MM-kisat ja Suomen Cup ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport -kanavilla.

Viaplay Talven rautaisessa asiantuntijatiimissä olympiavoittajia, maailmanmestareita ja lajilegendoja

Asiantuntijoina Viaplay Talvi -lähetyksissä nähdään ja kuullaan valtakunnan ykkösnimiä. Hiihtotiimissä jatkavat suosikkiselostaja Jussi Eskola sekä asiantuntijoina olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, maailmanmestari ja maailmancupin voittaja Virpi Sarasvuo ja Kerttu Niskasen valmentaja Juho Mikkonen.

Yhdistetyn ja miesten mäkihypyn selostajana jatkaa Mikko Reitti, ja asiantuntijavastuu lepää kahden olympiavoittajan, Jari Mantilan ja Jaakko Talluksen harteilla. Naisten mäkihypyssä katsojat pitää kartalla tapahtumista selostaja Julius Vauhkonen.

Lumilautailun selostaja- ja asiantuntijakaksikkona jatkavat Eero Ettala ja Heikki Sorsa. Lajin legendat tarjoilevat rautaisen lajituntemuksen lisäksi ison repullisen värikkäitä tarinoita uran varrelta. Kisakokemusta löytyy myös freeskin selostamosta, jossa äänessä on Micky Westerlund.

Alppihiihdon puolella selostuskopissa urakoi Jouni Pellinen, joka saa vauhtilajeissa asiantuntijakseen Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän syöksylaskijan Andreas Romarin.

Kumparelaskut selostaa mm. Radio Cityn aamuista tuttu mediapersoona Ville Kinaret. Hyppyjen ja ski cross -kisojen selostajana jatkaa Casper Pitkänen.

Viaplay Talvi -lähetysten studioemäntänä nähdään tuttuun tapaan Suvi Hakkarainen. Kisapaikoilta tunnelmia välittävät toimittajat Teemu Virtanen, Jenna Laukkanen ja Pauliina Pitkänen.

Lähde: Viaplay Group

SUOSITUIMMAT