Maisa Torppa ajaa eutanasian laillistamista – taustalla koskettava syy


Maisa Torppa kertoi viime viikolla Instagramissa menettäneensä yhden läheisimmistä ihmisistään. Sittemmin hän on tuonut esiin, että kyseinen henkilö sairasti ALSia. Kyseessä on parantumaton sairaus,  joka rappeuttaa sekä ylempiä että alempia liikehermoja aiheuttaen muun muassa liikkumis- ja nielemisvaikeuksia.

– Kolme kuukautta sitten synnytyssairaalasta lähtiessä ensimmäisenä toin vauvan hänen syliinsä. Kaikki mahdolliset päivät vietin vastasyntyneen vauvan kanssa hänen luonaan. Mun muutamat tunnit ”omaa aikaa” ja yhden yön ollessani ilman vauvaa valvoin hänen vierellä ja autoin. Vaikka teimme kaikkemme, ei parannuskeinoa ollut, Maisa kuvailee lohdutonta tilannetta Instagramissa.

Omakohtainen raskas kokemus on saanut Maisan kannattamaan armomurhan laillistamista. Hän oli keskustellut asiasta myös lähimmäisensä kanssa ennen tämän menehtymistä.

– Valitettavasti kuitenkin useassa sairaudessa, joihin parannuskeinoja ei enää löydy, loppu voi olla tuskallinen ja kivulias. Lupasin jatkaa mun omaisen puolesta taistelua siitä, että eutanasia sallittaisiin Suomessa ja jokaisella olisi siten oikeus hyvään kuolemaan.

SUOSITUIMMAT