Menestysdekkarista ”Mies joka kuoli” tehtiin Jussi Vatasen tähdittämä sarja – katso video


Antti Tuomaisen bestseller-kirjasta Mies joka kuoli on tehty kuusiosainen tv-sarja, joka alkaa Elisa Viihde Viaplay suoratoistopalvelussa 19.6.

Mitä tapahtuu kun japanilaisille sieniä myyvä haminalaisyrittäjä joutuu yllättäen myrkytyksen kohteeksi? Mustan huumorin sävyttämässä murhamysteerissä seurataan miestä, joka saa kuulla olevansa kuolemassa ja päättää selvittää kuka haluaa hänet hengiltä. Sarjan pääroolissa nähdään Jussi Vatanen.

Mies joka kuoli -sarja pohjautuu kansainvälisesti menestyneimpiin nykykirjailijoihimme lukeutuvan Antti Tuomaisen seitsemälle kielelle käännettyyn samannimiseen menestysromaaniin. Kirjan ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley (Cold Courage), ja Foley toimii myös sarjan käsikirjoittajana.

Alla esimakua sarjasta.

Samuli Valkaman ohjaaman Mies joka kuoli -sarjan keskeisissä rooleissa nähdään Vatasen lisäksi Saara Kotkaniemi, Sara Soulié, Antti Virmavirta, Kari Hietalahti ja James Bond Spectre -elokuvassa näytellyt Eiji Mihara. Sarja kuvattiin viime kesänä Haminassa.

‒ Olen tähän mennessä julkaissut kymmenen romaania, ja Elisa Viihde alkuperäissarja Mies joka kuoli on ensimmäinen kirjojeni pohjalta valmistunut filmatisointi. Olen vilpittömän iloinen ja kiitollinen siitä. Erityisen otettu olen sarjan hienoista roolisuorituksista. Jussi Vatanen on kerrassaan erinomainen, lisäksi suuren vaikutuksen tekivät muun muassa Sara Soulién, Saara Kotkaniemen, Antti Virmavirran ja Elias Westerbergin mieleenpainuvat roolityöt, kertoo Antti Tuomainen.

‒ Rakastan Antti Tuomaisen kirjoja. Niiden musta huumori ja jännärimäisyys ovat juuri sellaista, mitä haluan tarinoilta. Mies joka kuoli -tv-sarja on Antin kirjojen henkeä kunnioittava ja samalla ainutlaatuinen teos. Panostimme kuvaaja Anssi Leinon, pukusuunnittelija Emmi Leeven ja lavastaja Markku Pätilän kanssa visuaalisuuteen ja loimme hehkuvaan kesäiseen Haminaan sijoittuvan murhamysteerin, jonka pääosassa Jussi Vatanen tekee upean roolityön, kertoo ohjaaja Samuli Valkama.

Alkuperäissarjan Elisa Viihde Viaplaylle on tuottanut ReelMedia Oy. Sarjan osatuottaja on saksalainen ndF International Production. Sarjan on kehittänyt kotkalainen tuotantoyhtiö Luminoir. Mies joka kuoli on toteutettu yhteistyössä Business Finlandin, Haminan kaupungin ja Kaakon elokuvakomission kanssa.

SUOSITUIMMAT