Michael Monroe teki vetävän biisin neliraajahalvauksesta toipuneelle ystävälleen – video!


Uusi ”Fight Back Blues” -single on omistettu Michael Monroen ystävälle, vakavassa onnettomuudessa loukkaantuneelle entiselle freelaskijalle Pekka Hyysalolle. Singlen koko tuotto lahjoitetaan onnettomuudesta toipuneen Hyysalon vuonna 2013 perustamalle FightBackille, jonka missiona on auttaa muita päävamman saaneita ja välittää toivoa, positiivista ajattelua, tahdonvoimaa ja periksiantamattomuutta kaikenlaisissa elämäntilanteissa.

Lavakarismastaan ja loputtomasta energiastaan tunnettu Michael Monroe on julkaissut hyvälle ystävälleen Pekka Hyysalolle säveltämänsä ja sanoittamansa ”Fight Back Blues”. Monroen lisäksi kappaleella soittavat Sami Yaffa (basso) ja Jussi Vuola (rummut).

”Fight Back Blues” -biisillä Monroe haluaa kunnioittaa Hyysalon elämäntyötä ja periksiantamatonta asennetta sekä tukea tämän FightBack-yhdistyksen hyväntekeväisyystyötä. Vallila Music Housen julkaiseman singlen kaikki tuotot ohjataan suoraan FightBack ry:lle.

– Tutustuin Pekkaan monta vuotta sitten yhteisen hyväntekeväisyysprojektin yhteydessä ja olemme siitä asti olleet hyviä ystäviä.  Ihailen Pekan selviytymistarinaa ja loistavaa elämän asennetta. Hän on traagisen onnettomuutensa aiheuttaman aivovamman ja neliraajahalvauksen jälkeen taistellut takaisin elämään ja pystyy, kuin ihmeen kautta, nykyään puhumaan ja kävelemään. Enkä ole pitkän ystävyytemme aikana kertaakaan kuullut hänen valittavan yhdestäkään asiasta! Pekka on antanut monille niin paljon, että halusin antaa hänelle vähän takaisin ja kirjoitin Pekan iskulauseen inspiroimana tämän Fight Back Blues -biisin, rockin elävä legenda Monroe kertoo.

– Minulla on ollut jo vuosia mottonani FightBack, olen halunnut kehottaa kaikkia taistelemaan masennusta ja vastoinkäymisiä vastaan mahdollisimman vahvoin ja iloisin mielin. Olinkin todella otettu, kun kuulin Monroen säveltämän ja sanoittaman biisin ensimmäistä kertaa. Tämä tapahtui tänä vuonna ennen vuotuisen FightBack runin alkua Turussa, kun Monroe esitti biisin turkulaispuistossa vain akustisen kitaran ja huuliharpun säestämänä, kertoo lokakuussa uuden Vastuun FightBack -kirjan julkaissut Pekka Hyysalo.

Michael Monroe 

Rocklegenda Michael Monroe on yksi historian menestyneimmistä suomalaismuusikoista, jota mm. Wall Street Journal on kutsunut maailman kunnioitetuimmaksi rock-tähdeksi. Energisen ja omaa tietään kulkevan rocktähden ura alkoi vuonna 1979 perustetun Hanoi Rocksin solistina. Monien maailmanmaineeseen nousseiden glamrcok-yhtyeiden esikuvana toimineen Hanoi Rocksin hajottua vuonna 1984 rumpali Razzlen tapaturmaisen kuoleman jälkeen Monroe siirtyi menestyksekkäälle soolouralle. Viimeiset kymmenen vuotta Monroe on tehnyt yhteistyötä huippulahjakkaan bändin kanssa, jossa ovat mukana Sami Yaffa (Hanoi Rocks, New York Dolls), Karl Rockfist (Glenn Danzig, Joan Osborne), Rich Jones (The Ginger Wildheart Band, The Black Halos) ja Steve Conte (New York Dolls, The Crazy Truth).  Kokoonpanon tuorein julkaisu, One Mang Gang -niminen albumi, julkaistiin syksyllä 2019.

Pekka Hyysalo

Pekka Hyysalo oli ammattilaisuransa alkuvaiheessa, kun yksi sekunti muutti kaiken. Huhtikuussa 2010 hän joutui Ylläksellä vakavaan hyppyonnettomuuteen, sai hengenvaarallisen aivovamman ja oli koomassa kolmisen viikkoa. Vastoin synkkiä ennusteita hän kuntoutui sisun ja periksi antamattomuuden voimalla itsenäiseen elämään. Kun taistelu rankingsijoituksista vaihtui taisteluun hengestä, arvotkin menivät uusiksi. Alkoi FightBack – taistelu takaisin elämään. FightBackistä kehittyi myöhemmin brändi ja Pekalle uusi elämäntehtävä. FightBack-asenne tsemppaa päävamman saaneita sekä muita haasteellisissa tilanteissa olevia. Vuonna 2014 positiivisimmaksi suomalaiseksi valittu Hyysalon on julkaissut kaksi kirjaa, joista tuorein Vastuun FightBack, julkaistiin lokakuussa 2020.

SUOSITUIMMAT