Mies kuvasi järkyttävän videon Facebookiin – tällaista ei todella haluaisi nähdä!

Sosiaalinen media on mahdollistanut sen, että pystymme jakamaan elämämme ilon ja surun hetkiä laajalle ihmisjoukolle yhdellä napin painalluksella.

Moni varmasti tunnistaa senkin ajatuksen, että suutuspäissään tai pohjamudissa ei olisi kannattanut ehkä ihan kaikkea kirjoitella. Puhelu hyvälle ystävälle olisi todennäköisesti ollut parempi vaihtoehto. Valitettavasti kaikilla ei sellaista ole ja someseuraajat voivat muodostua ainoaksi lähipiiriksi.

Viime lauantaina 50-vuotias brittimies päätyi traagiseen ratkaisuun Facebook-seuraajiensa silmien alla. Hän kertoi ensin aikovansa tehdä itsemurhan. Sen jälkeen hän livestriimasi eli videoi ja esitti tekonsa suorana lähetyksenä.

Kymmenet seuraajat huomasivat meneillään olleen kauhistuttavan tilanteen. He yrittivät epätoivoisesti saada miehen keskeyttämään suunnitelmansa Facebook-viestien välityksellä. Yksi tai useampi katsoja soitti hätäkeskukseen. Ensivasteen tullessa Newcastle-under-Lymessa sijaitsevaan asuntoon  mitään ei ollut kuitenkaan enää tehtävissä. 

Traagisen ihmiskohtalon lisäksi seuraajia järkyttää Facebookin toiminta, tai pikemminkin toimettomuus. Vaikka videon huomanneet henkilöt tekivät lukuisia ilmiantoja tilanteesta, miehen kuolinkamppailu näkyi tilillä pitkään. Yli 400 Facebook-käyttäjää ehti lopulta nähdä videon. Sittemmin se on poistettu.

Menehtynyt Jonathan Bailey  oli puhunut rohkeasti ja avoimesti mielenterveyspalveluiden tärkeydestä. Monet vertaistukea hakeneet seuraajat ovat luonnollisesti shokissa.

Lähteinä mm. Mirror.

SUOSITUIMMAT

Onko tässä Erika Vikmanin uusi tyttöystävä? Katso kuva Seiskasta – kuvalinkki

Seiska kertoo saaneensa taiteilijapiireistä lukuisia vinkkejä siitä, että Erika Vikman viihtyisi läheisissä tunnelmissa toisen näyttävän kaunottaren kanssa. Kyseessä on julkkistaiteilija, jota kuvaillaan...

Maria Lund meni naimisiin! Katso upeat hääkuvat Seiskasta – kuvalinkki

Laulaja ja näyttelijä Maria Lund, 38, meni tänään naimisiin Jussi-rakkaansa kanssa. Pari vihittiin nykyisessä kotikaupungissaan Porvoon keskiaikaisessa tuomiokirkossa. Seiska...

Seiska: Martina Aitolehden sekavassa erokuviossa yllättävä käänne

Seiska uutisoi viime viikolla, että pari viikkoa sitten takareisileikkauksessa ollut Martina Aitolehti, 39, on eronnut Hannu Pikkaraisesta, 37, miehen raiskaussyytteiden takia.

Danny täytti 79v – 20v Helmi-ystävätär julkaisi paljon kertovan onnittelun

Danny vietti launtaina 79-vuotissyntymäpäiviään. Illalla laulajaveteraanin ystävätär Helmi Loukasmäki, 20, innostui onnittelemaan miestä julkisesti Instagramissa, vaikka on sen varmasti henkilökohtaisestikin tehnyt.

Ovatko Martina Aitolehti ja Hannu Pikkarainen sittenkin yhdessä? Kuvamateriaali synttäreiltä hämmentää faneja

Seiska uutisoi viime viikolla Martina Aitolehden ja Hannu Pikkaraisen eronneen. Syynä oli lehden mukaan se, että miehen puskista tullut raiskaussyyte oli Martinalle...

Seiska: Nina Mikkonen uskoo uuteen bisnesideaansa – ”Sitä eivät parikymppiset fitness-beibet tiedä!”

Televisiosta tuttu Nina Mikkonen, 57, on käynnistänyt uuden liikuntabisneksen Kirsi "Kiki" Halmeen kanssa. Mikkonen kertoi Seiskalle, että uudessa...

IS: Kivilahtien perintöriidassa yllätyskäänne – Kaarina tyttärineen jäi maksunaisiksi

Iltasanomat uutisoi, että riita kaksi vuotta sitten menehtyneen liikemies Kari Kivilahden perinnöstä on viimein ohi. Oikeustaistelun syynä oli muun muassa se, että...