Mies kuvasi järkyttävän videon Facebookiin – tällaista ei todella haluaisi nähdä!


Sosiaalinen media on mahdollistanut sen, että pystymme jakamaan elämämme ilon ja surun hetkiä laajalle ihmisjoukolle yhdellä napin painalluksella.

Moni varmasti tunnistaa senkin ajatuksen, että suutuspäissään tai pohjamudissa ei olisi kannattanut ehkä ihan kaikkea kirjoitella. Puhelu hyvälle ystävälle olisi todennäköisesti ollut parempi vaihtoehto. Valitettavasti kaikilla ei sellaista ole ja someseuraajat voivat muodostua ainoaksi lähipiiriksi.

Viime lauantaina 50-vuotias brittimies päätyi traagiseen ratkaisuun Facebook-seuraajiensa silmien alla. Hän kertoi ensin aikovansa tehdä itsemurhan. Sen jälkeen hän livestriimasi eli videoi ja esitti tekonsa suorana lähetyksenä.

Kymmenet seuraajat huomasivat meneillään olleen kauhistuttavan tilanteen. He yrittivät epätoivoisesti saada miehen keskeyttämään suunnitelmansa Facebook-viestien välityksellä. Yksi tai useampi katsoja soitti hätäkeskukseen. Ensivasteen tullessa Newcastle-under-Lymessa sijaitsevaan asuntoon  mitään ei ollut kuitenkaan enää tehtävissä. 

Traagisen ihmiskohtalon lisäksi seuraajia järkyttää Facebookin toiminta, tai pikemminkin toimettomuus. Vaikka videon huomanneet henkilöt tekivät lukuisia ilmiantoja tilanteesta, miehen kuolinkamppailu näkyi tilillä pitkään. Yli 400 Facebook-käyttäjää ehti lopulta nähdä videon. Sittemmin se on poistettu.

Menehtynyt Jonathan Bailey  oli puhunut rohkeasti ja avoimesti mielenterveyspalveluiden tärkeydestä. Monet vertaistukea hakeneet seuraajat ovat luonnollisesti shokissa.

Lähteinä mm. Mirror.

SUOSITUIMMAT