Mikä hiihto! Kerttu Niskanen jäi 0,4 sekuntia olympiakullasta – Pärmäkoski pronssille 0,1 sekunnin erolla!

Maastohiihdon naisten 10 kilometrin kilpailu perinteisellä hiihtotavalla oli harvinaisen tiukka ja Suomi oli erittäin lähellä jopa olympiakultaa.

Hopeaa hiihtänyt Kerttu Niskanen jäi kisan voittaneelle Norjan Therese Johaugille vain 0,4 sekuntia. Sekunnin kymmenesosat puolestaan suosivat pronssille hiihtänyttä Krista Pärmäkoskea, joka jäi Johaugista 31,5 sekntia, mutta päihitti venäläisen Natalia Neprjajevan vain 0,1 sekunnilla.

Anne Kyllönen hiihti sijalle 14 ja Johanna Matintalo sijalle 16.

Suomen mitalitili kasvoi nyt kolmeen ja Niskasen perheessä kahteen, sillä Kertun veli Iivo Niskanen voitti pronssia avausmatkallaan 15 km (p) + 15 km (v) yhdistelmäkisassa.

(Artikkelikuvassa Kerttu Niskanen Seefeldin MM-kilpailuissa vuonna 2019. Kuva: Wikimedia Commons)