Mikä ihme on tämä uusi trendi, kostomatkailu?


Hotels.comin tutkimuksen mukaan vuodesta 2021 eteenpäin eurooppalaiset ovat valmiita matkustamaan enemmän ja panostamaan parempaan majoitukseen.

Tässä kuussa tulee täyteen vuosi siitä, kun matkasuunnitelmat jouduttiin laittamaan jäihin.

Tuore tutkimus paljastaa, että 31 prosenttia eurooppalaisista on sitä mieltä, että vuosi 2020 oli matkailun kannalta ”menetetty vuosi”. Lähes joka viides (19 %) on valmis ottamaan menetetyn ajan takaisin ja matkustamaan mahdollisimman paljon vuonna 2021. Vuorossa onkin Hotels.comin arvion mukaan ”kostomatkailu”.

Reissaa täysillä tai pysy kotona

Epäonnistuneen vuoden 2020 jälkimainingeissa meistä jokainen ansaitsee pientä (tai isoa) hemmottelua. Yli puolet eurooppalaisista on samaa mieltä, sillä 56 prosenttia myöntää säästäneensä sukanvarteen vuoden 2021 matkoja varten. Nyt on siis aika panostaa kuohkeisiin kylpytakkeihin ja hotellipalveluun! Lisäksi 27 prosenttia paljastaa olevansa valmis vapauttamaan sisäisen diivansa ja vähintään tuplaamaan matkabudjettinsa verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan.

Millainen on sinun matkahaaveesi? Kokonainen kattohuoneisto? Huone yksityisellä uima-altaalla? Vai kenties aamiainen sängyssä joka ikinen päivä? Kostomatkailussa ei pihistellä, sillä 13 prosenttia vastaajista ilmoittaa, että matkustaminen ei ole enää pelkästään ylellisyyttä vaan suoranainen välttämättömyys.

Kosto(matka) on suloinen?

Mitä pandemian jälkeiseen aikaan tulee, matkailijat kaipaavat hemmottelua isolla H:lla. Joka viides kyselyyn vastannut aikoo majoittua ylelliseen hotelliin kuluja kaihtamatta. Katsotaan, miltä näyttää unelmien kostomatkamajoitus!

Unelmien majoituksessa kaikki on hieman isompaa ja parempaa. Pelkkä yksityisallas ei riitä (40 %) vaan vaadit ehdottomasti ääretöntä allasta (29 %)? Onnistuu! Haluatko oman aamiaisbuffetin huoneeseesi (49 %) tarjoiltuina luksussängyn ympäri kiertävällä liukuhihnalla (24 %)… miksipä ei. Kaipaatko hemmottelua? Sehän sopii, yksityishieroja (30 %), shampanjahana (17 %), personal shopper (11 %) ja yksityinen baari (11 %) ovat palveluksessasi. Voit myös päästää sisäisen lapsesi valloilleen ja vaatia oman irtokarkkivalikoiman huoneeseesi (35 %) – 12-vuotias sinä olisi ylpeä.

Vaikka vuoden aikana olemme lähes yksinomaan katsoneet televisiota ja maanneet sohvalla, tämä ei vieläkään kyllästytä 29 prosenttia matkailijoista, jotka sijoittaisivat unelmiensa hotellihuoneeseen myös jättikokoisen television ilmaisine elokuvineen. Myös tämä voidaan korottaa seuraavalle tasolle – 16 prosenttia vastaajista haluaisi ehdottomasti ääniohjatun huoneen, jossa robotit tekevät kaiken puolestasi ja voit keskittyä täysillä rentoutumiseen.

Kun kaikki jättitelevision ohjelmat on katsottu, 32 prosentille vastaajista kelpaisi livemusiikki ja 20 prosentille myös tanssilattia. Bileiden teemaksi sopisi ”aika ennen pandemiaa” – ja samalla 44 prosenttia vastaajista voisi ihailla unelmiensa merimaisemaa. Seuraavana aamuna kelpaa herätä supermukavasta jättisängystä. Ja jos kuulut siihen viidesosaan vastaajista (19 %), joka on unelmoinut seikkailumatkasta, voit syöksyä huoneestasi vaijeria pitkin suoraan vesiskootterin päälle!

– Olemme nyt kestäneet vuoden verran peruttuja matkoja, sateisia piknikejä ja loputtomia kävelyretkiä ystävien kanssa jalat rakkuloilla. On selvää, että kaikki odotamme malttamattomina uusia reissuja. Se, että 27 prosenttia ilmoittaa vähintään tuplaavansa matkabudjettinsa pandemiaa edeltävään aikaan verrattuna, kertoo siitä, että kostomatkailu on todellinen ilmiö. Kaipaatpa sitten aktiivilomaa benji- ja laskuvarjohyppyineen tai kokovartalosuolausta hotellin kylpylässä, voit tehdä varauksen jo nyt ja matkustaa myöhemmin. Älä odota liian pitkään, ettet vain missaa pandemiavuoden kostomatkaa, Emma Tagg, Hotels.comin Head of Global and EMEA Brand Communications kommentoi tutkimuksen tuloksia.

Jos siis haluat kostaa surkealle vuodelle 2020, voit varata jo nyt ja matkustaa myöhemmin.

Lähde ja kuva: Hotels.com

SUOSITUIMMAT