Mika Kaurismäen Yö Armahtaa lokakuussa ensi-iltaan – tässä traileri!


Tallinnan elokuvajuhlien kilpasarjassa syksyllä 2020 maailmanensi-iltansa saanut Mika Kaurismäen ohjaama Yö armahtaa, kansainväliseltä nimeltään Gracious Night, saa viimein ensi-iltansa myös Suomen elokuvateattereissa 8.10.2021. Katso yläpuolelta elokuvan traileri!

Yö armahtaa -elokuvassa kolme miestä jatkaa iltaa baarissa, jonka kohtaloa pandemiarajoitukset uhkaavat. Baarimikko Heikki (Pertti Sveholm) tarjoaa keskusteluapua ystävälleen, terveydenhoidon ensilinjassa työskentelevälle Ristolle (Kari Heiskanen), jolla on juuri päättynyt vaikea työvuoro. Ilta saa uuden käänteen, kun baariin pelmahtaa kännykkälaturia kaipaava muukalainen (Timo Torikka). Elokuvassa esiintyy myös Anu Sinisalo. Kaurismäki käsikirjoitti elokuvan Sami Keski-Vähälän kanssa.

Yö armahtaa on niittänyt kansainvälistä menestystä jo ennen kotimaan ensi-iltaansa. Se on myyty teatterilevitykseen Saksaan, jossa se saa ensi-iltansa joulukuussa arvostetun art house -elokuviin erikoistuneen Arsenal Film Verleihin levittämänä. Elokuva on jo myyty myös HBO Eastern Europelle.

Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Yö armahtaa on nähty Tallinnan elokuvajuhlien kilpailusarjan lisäksi Etelä-Koreassa JEONJU International Film Festivaleilla. Ennen Saksan elokuvateatteriensi-iltaansa elokuva tullaan näkemään myös kolmilla festivaaleilla Saksassa: Fünf Seen Filmfestivaleilla ja HEIMAT EUROPA Filmfestspiele -elokuvajuhlilla sekä avajaiselokuvana Filmkunstfest MV -festivaaleilla. Syyskuussa elokuva esitetään myös Sofian International Film Festivalilla Bulgariassa. Mika Kaurismäki edustaa elokuvaa paikan päällä sekä Sofiassa että Filmkunstfest MV -elokuvajuhlilla Schwerinissä.

Sveholm, Heiskanen ja Torikka näyttelivät pääosia myös Mika Kaurismäen samanhenkisessä elokuvassa Kolme viisasta miestä. Vuonna 2008 ensi-iltansa saaneessa, useilla festivaaleilla palkitussa ja moneen maahan myydyssä elokuvassa kolme nuoruudenystävää viettää jouluaattoiltaa karaokebaarissa. Yö armahtaa on kuitenkin tästä erillinen, itsenäinen ja myös eri metodilla tehty elokuva, jossa näyttelijäkolmikko nähdään myös eri roolihahmoissa.

SUOSITUIMMAT