Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi tehokkaina, Sebastian Aho loistaa NHL:n pudotuspelien pisteykkösenä

Colorado Avalanche näytti kaapin paikan Arizona Coyotesille latomalla seitsemän maalia viime yönä. Joonas Donskoi viimeisteli pudotuspelien kolmannen maalinsa, Mikko Rantanen saalisti tehot 1+1.

Donskoin pudotuspelisaldo on nyt 3+2=5, Rantanen on kahminut tehot 3+5=8. Rantanen mahtuu kahdeksalla pisteellään pudotuspelien kymmenen tehokkaimman pelaajan joukkoon. Avalanchen vahvuus on ollut joukkueen tasaisuudessa, sillä tähän mennessä peräti 16 pelaajaa on saanut vähintään yhden tehomerkinnän tililleen.

Kahden erän jälkeen Coyotes päästi myös Antti Raannan haistelemaan playoff-tunnelmia. Raanta otti muutaman kelpo torjunnan, mutta todennäköisemmin hän antoi vain lepoaikaa Darcy Kuemperille, joka on ollut arizonalaisten tuki ja turva pudotuspeleissä.

Carolina Hurricanes näytti vielä kahden erän jälkeen olevan matkalla toiseen voittoonsa, mutta kolmas erä muutti kaiken. Bruins latoi neljä maalia Hurricanesin puolustussekoiluista, ja Teuvo Teräväisen lopussa tekemä 4-3-kavennus oli laiha lohtu. Sebastian Aholle kirjattiin yksi syöttöpiste. Aho johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoin 3+8=11. Ahon hyökkäysketjun vahva panos kaipaisi enemmän tulitukea myös joukkueen muilta hyökkääjiltä, mutta ennen kaikkea puolustuksen on ryhdistäydyttävä, mikäli Carolina aikoo vielä taistella jatkopaikasta.

Artikkelin yläosassa Joonas Donskoin maali viime yöltä.

Yön NHL-tulokset:

Columbus – Tampa Bay 1-2 (Joonas Korpisalo CBJ 20/22 torjuntaa), voitot 1-3
Arizona – Colorado 1-7 (Joonas Donskoi COL 1+0, Mikko Rantanen COL 1+1, Antti Raanta ARI 5/8 torjuntaa), voitot 1-3
Carolina – Boston 3-4 (Teuvo Teräväinen CAR 1+0, Sebastian Aho CAR 0+1), voitot 1-3
Vancouver – St. Louis 1-3, voitot 2-2