Mikko Rantasen huippuvire ei riittänyt – Miro Heiskanen rikkoo ennätyksiä!

Viime yönä NHL:ssä pelattiin kaksi pudotuspeliä, joissa molemmissa suomalaiset nousivat pisteille.

Colorado Avalanchen ja Dallas Starsin kohtaamisessa olivat vastakkain kovassa vireessä olevat suomalaistähdet Mikko Rantanen ja Miro Heiskanen, jotka molemmat takoivat jälleen pisteitä. Videokooste ottelusta yläpuolella.

Dallasin voitettua ensimmäisen pelin, Colorado aloitti nyt vahvasti niskan päällä, ja Dallas oli välillä pahasti purjeessa. Mikko Rantanen taituroi ensimmäisessä erässä jäätävän upean lättysyötön pudotuspelin pistepörssiä johtavalle Nathan MacKinnonille, joka vei Coloradon 0-1 johtoon. Dallasilla oli erässä jakso, jolloin joukkue ei saanut noin seitsemään minuuttiin ainuttakaan laukausta Coloradon maalia kohti.

Alla Rantasen upea syöttö.

Toisessa erässä Mikko Rantanen maalasi 0-2 ylivoimalla Nathan MacKinnonin hienosta syötöstä maalin takaa.

Tässä Rantasen maali.

Dallas pääsi peliin mukaan, kun Colorado otti pari hölmöä jäähyä. Dallas sai yli minuutin 5 vastaan 3 ja 1-2-kavennus tulikin nopeasti. Myös pelin 2-2 tasoitus syntyi Dallasin ylivoimalla.

Coloradokin sai 5 vs 3 -tilanteen, kun Dallas puolestaan hölmöili kaksi kakkosta, mutta MacKinnonin tolppavetoa lähemmäs maalintekoa ei päästy. Dallas meni 3-2- johtoon melkoisella onnenkantamoisella, kun kulmasta poikittain tullut syöttö osui Coloradon puolustajaan, josta se kimposi Alexander Radulovin olkapäähän ja siitä maaliin. Miro Heiskanen sai tilanteesta syöttöpisteen, joten hän pysyy edelleen koko NHL:n pistepörssin kakkosena uskomattomilla tehoilla, 11 ottelusta 3+11=14. Seuraava puolustaja pistepörssissä on Vancouverin Quinn Hughes, joka on sijalla 16 pisteillä 1+9=10.

Dallas sinetöi voittonsa toisessa erässä Esa Lindellin 4-2 alivoimamaalilla.

Kolmannessa erässä Dallas puolusti järkevästi ja häiritsi hyvin Coloradon rakentelua. Dallas kaunisteli vielä lopussa tyhjiin voittolukemat 5-2.

Ottelun aikana Dallas taklasi kovaa ja paljon, eikä joukkueen maalille ollut helppo mennä. Runtua tuli ympäri kenttää ja Dallasille merkittiin ottelussa 60 taklausta, kun Coloradolle niitä kertyi 29.

Heiskanen rikkoi ottelussa suomalaispuolustajien pudotuspelien yhden kauden piste-ennätyksen. Kova suoritus 21-vuotiaalta suomalaispuolustajalta, jonka kausi on vielä kesken. Aiemmin tilaston kärkipaikalla olivat Reijo RuotsalainenJyrki Lumme ja Janne Niinimaa, jotka ylsivät 13 pisteeseen, mutta useammassa ottelussa eivätkä yhtä nuorena kuin Heiskanen. Heiskanen on tällä hetkellä myös NHL:n 21-vuotiaiden tai sitä nuorempien puolustajien yhden kauden tilastossa jaetulla kolmannella sijalla Denis Potvinin (1975), Paul Coffeyn (1983), Al MacInnisin (1984) ja Glen Wesleyn (1988) kanssa.

Yön toisessa ottelussa, New York Islanders – Philadelphia Flyers, Leo Komarov raatoi jälleen Islandersin työmiesosastolla ja altavastaajajoukkueen yllätykset jatkuivat, kun joukkue peittosi ennakkosuosikki Philadelphian tylysti 4-0.

Komarov merkkautti itselleen kolmannen erän alussa syöttöpisteen kaivamalla kiekon kulmaruuhkasta ja tarjoilemalla namupassin maalin eteen Jean-Gabriel Pageaulle.

Yön NHL-ottelut:

Dallas – Colorado 5-2 (Esa Lindell DAL 1+0, Miro Heiskanen DAL 0+1, Mikko Rantanen COL 1+1)

NY Islanders – Philadelphia 4-0 (Leo Komarov NYI 0+1)