MN: Mika Myllylän ex-vaimo ja tytär avaavat perheen karua elämää kulisseissa


Mika Myllylän ex-vaimo Suvi Paavola, 51, ja tytär Olivia Myllylä, 25, muistelevat Me Naisten haastattelussa perheen haastavia aikoja.

Hiihtäjälegenda Mika Myllylän elämä syöksyi alamäkeen vuoden 2001 Lahden MM-kilpailujen dopingkäryn jälkeen. Intohimoinen harjoittelu vaihtui kamppailuun alkoholismin kanssa. Myllylä menehtyi kymmenen vuotta myöhemmin tapaturmaisesti kotonaan vain 41-vuotiaana.

Suvi ja Mika erosivat vuonna 2007. Suvi pysyi ex-puolisonsa tukena tämän jälkeenkin, mutta asumiskuviot muuttuivat. Ennen eroa Suvi ja lapset joutuivat olemaan paljon poissa kotoa Mikan alkoholin käytön vuoksi.

– Alkoholismista kärsii koko perhe, se on niin riuduttavaa. Päihdeongelma ei ole lasten katseltavaa touhua. Elämässäni on todella monta päivää, jotka olisin valmis vaihtamaan pois, Suvi toteaa Me Naisille.

Hän lisää, että lapsuuden kipeät tapahtumat käsitellään lopulta vasta aikuisena. Tytär Olivia kertoo sairastuneensa aikuisiällä keskivaikeaan masennukseen. Hän on saanut apua Kelan tukemasta psykoterapiasta.

Äiti ja tytär kertovat Me Naisille olevansa erittäin läheisiä. He myös työskentelevät yhdessä Suvin omistamassa kauneushoitolassa.

– En tiedä, missä me nyt olisimme, jos emme olisi aina pystyneet puhumaan asioista. En ymmärrä, miten asioista voisi selvitä, jos se puhe vietäisiin pois, Olivia toteaa.

SUOSITUIMMAT