Epäilty rattijuoppo lähellä kyseenalaista ennätystä – puhalsi 6,5 promillea Joensuussa

Itä-Suomen poliisin mukaan Joensuussa epäillään harvinaisen törkeää rattijuopumusta.

MTV kertoo, että hätäkeskukseen oli tullut tiistaina iltapäivällä ilmoitus Joensuun Rantakylässä sattuneesta rattijuopumusepäilystä. Poliisin puhalluttama mies puhalsi uutisen mukaan hurjan 6,5 promillen lukeman.

Kyseessä on harvinaisen korkea lukema, joka lähentelee vuonna 2002 rekkakuskin puhaltamaa 6,7 promillen ennätystä. Yle kertoi tuolloin, että poliisin mukaan Suomessa ei ollut koskaan ennen puhallettu yhtä korkeita lukemia.

Yli neljän promillen alkoholipitoisuus veressä on harvinainen. Viittä promillea pidetään jo hengenvaarallisena määränä.

MTV kertoo, että joskus ensimmäinen alkometriin annettu puhallustulos voi olla hämäävä, jos alkoholia sisältävää tuotetta on juuri nautittu. Tulos voidaan tarkistaa uudella puhalluskokeella ja varmistaa verikokeella.

Lisäys: Iltalehti tietää kertoa, että kuskin puhaltama 6,5 promillen tulos oli hänen tarkistuspuhalluksensa. Ensimmäinen puhallus näytti miltei 10 promillen lukeman. Lopullinen promillemäärä selviää verikokeessa.

Kuva: Itä-Suomen poliisi


VIRAALI-VIDEOITA


SUOSITUIMMAT

Seiska: Niko Ranta-aho latasi vankilasta käsin Sofiasta jäätävät kommentit

Seiska on tavoittanut vankilassa istuvan Niko Ranta-ahon kommentoimaan Sofia Belórfin häneen liittyvää julkista sanailua. Kaunotar irvaili Sofian Salaisuudet -sarjan viimeisessä jaksossa ex-avopuolisonsa kustannuksella.

Seiska: Danny on esitellyt Helmi Loukasmäen sukulaisilleen: ”lähisukulaiseni ovat hämmästyneitä”

Danny eli Ilkka Lipsanen, 78, on viihtynyt viime ajat Helmi Loukasmäen, 20, kanssa. Seiskan mukaan auringonotosta ja veneretkistä...

IS: Kela on saanut satoja moitteita ja 17 huomautusta toiminnastaan oikeusasiamieheltä

Iltasanomat on selvittänyt, että Kela on saanut eduskunnan oikeusmieheltä lukuisia moitteita ja huomautuksia. Lehti on hankkinut tiedot vuoden 2018 alusta lähtien.

Renny Harlinin Luokkakokous 3 -komedia saa kriitikoilta täystyrmäyksen: ”surkea elokuva”

Renny Harlinin pitkän ohjaajauran ensimmäinen suomenkielinen elokuva Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily saa ensi-iltansa huomenna. Elokuva jatkaa vuonna 2015 alkanutta Luokkakokous -komediaelokuvien sarjaa.

Kaupan kassalta kuului erikoista huutelua – syy saa hymyn huulille

Maarika on kertonut Facebookin Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä muutaman vuoden takaisesta sympaattisesta mokastaan. Tuohon aikaan kauppojen itsepalvelukassat olivat uusinta uutta. Maarika...

Jani Wickholm joutui perumaan keikkansa vakavan sairauden vuoksi

Laulaja Jani Wickholm kertoi tänään faneilleen surullisia uutisia Facebookissa. Hän joutui perumaan yllättäen tämän viikonlopun keikkansa. Syyksi mies ilmoitti...

Rahavaikeuksissa ollut Pia Nykänen näyttää aloittaneen käsityöbisneksen – neuloo sukkia myyntiin

Matti Nykäsen Pia-leski on ollut viime aikoina otsikoissa useamman kerran etenkin taloushuoliinsa liittyen. Vajaa kaksi viikkoa sitten Halloota kirjoitti...