MTV: Ex-mies paljastaa, miksei osallistunut Aira Samulinin hautajaisiin


Edesmennyt Aira Samulin ja valotaiteilija Ekku Peltomäki olivat naimisissa yli 30 vuotta. Taiteellinen pariskunta meni juhli häitään vuonna 1973. Samulin oli tuolloin 46-vuotias ja Peltomäki 27-vuotias.

Eron jälkeen ex-pariskunta pysyi hyvinä ystävinä aina Samulinin menehtymiseen asti. Tästä huolimatta Peltomäki ei osallistunut ex-vaimonsa hautajaisiin. Hän avaa nyt päätöksensä taustoja MTV:n haastattelussa.

– Olin sen lentolipun jo hankkinut, eikä oikein ollut varaa lähteä sitä muuttelemaan. Olen ollut niin suruissani. Etenkin Airan kuoleman jälkeen tajusin vielä laajemmin hänen merkityksensä. Ei siitä surusta varmaan koskaan pääse, mutta nyt olen pikkuisen palautunut, nykyään Indonesiassa asuva Peltomäki kertoi MTV Uutisille.

Peltomäki, 77, meni uudelleen naimisiin vuonna 2017. Valotaiteilijan uusi puoliso on indonesialainen Sophie Sahetapy, 49. Uudesta kumppanista huolimatta Samulinin kuolema oli Peltomäelle lohduton menetys.

– Olen pelännyt sitä, että mitä oikein sanoisin, kun ajatukset ovat olleet niin hajallaan. Nyt on ollut pikkuisen helpompaa. Matkalla, kun lensin Suomeen 24 tuntia, tuli mietittyä paljon. Sen jälkeen jollain tavalla helpotti. Elämäänhän kuuluu tämä kaikki, joskus on luovuttava, Peltomäki kuvaili tuntojaan MTV Uutisille.

SUOSITUIMMAT