MTV: Hellekupla poksahtaa pian – säähän täyskäännös jo ehkä viikonloppuna


Suomea on hellinyt viime päivinä kauan odotettu kesäinen lämpö. Taivaalle on kuitenkin pian kerääntymässä synkkiä pilviä.

Aina Mustaltamereltä saakka puhaltava kuuma ilma lämmittää nyt Suomea. Tänään keskiviikkona osassa maata lämpötilat nousevat 25 asteeseen saakka, kertoo MTV.

Tämänhetkisten ennusteiden mukaan viikon lämpimin päivä tulee olemaan helatorstai. Suomi hehkuu Euroopan lämpökartan kärjessä yhdessä Kreikan ja Espanjan kanssa.

Odotettavissa on kuitenkin pian äkkikäänne.

– Sanoisin, että carpe diem eli tartu hetkeen. Tänään alkava lämpö näyttää ennusteen perusteella pikkuhiljaa hiipuvan ja saattaa kääntyä jopa tavanomaista kylmemmäksi, kun mennään pari viikkoa eteenpäin, kertoo meteorologi Markus Mäntykannas MTV:n uutisessa.

Toukokuun loppua kohti mennessä Suomen punainen väri sääkartoilla haalenee ja muuttuu siniseksi.

– Näyttää siltä, että palataan lähemmäksi normaaleja lämpötiloja. Kun mennään kesäkuun puolelle, alkaa sininen poikkeama tavanomaista kylmempään suuntaan.

MTV:n mukaan ensi viikolla 20 asteen lämpötiloihin voidaan vielä päästä joissakin osissa Suomea, mutta helleaaltoja ei kannata enää odotella ennen kesäkuuta.

Maahamme on luvassa myös enemmän sateita loppuviikosta alkaen.

– Vaikuttaa siltä, että lauantaina olisi ihan kunnon ukkoskauden avajaiset. Varsinkin läntisessä Suomessa rytisee. Ensi viikolla on luvassa runsaampia sateita, meteorologi Mäntykannas kertoo MTV:lle.

Kuva: Pexels

SUOSITUIMMAT