MTV: Janita Lukkarista ei voida haudata


MTV:n mukaan Janita Lukkarista ei voida haudata, koska perhe ei ole saanut seurakunnalta hautauslupaa testamenttiriidan takia.

Lukkarisella diagnosoitiin imusolmukesyöpä vuonna 2018. Viime vuonna tilanne paheni, kun selvisi että syöpä oli levinnyt niin laajalle, että hoidot eivät enää tehonneet. Hän oli saattohoidossa tämän vuoden alusta lähtien.

Janita Lukkarinen kuoli 27-vuotiaana Terhokodissa 27. marraskuuta perheensä ympäröimänä. Hautajaiset piti järjestää 12. joulukuuta, mutta ne peruuntuivat erikoisen testamenttiriidan takia.

Perhe ei vielä tiedä, koska he pääsevät aloittamaan surutyön, sillä seurakunta on isän mukaan kieltäytynyt hautaamasta Janitaa.

– Minun oli pakko ottaa sairauslomaa, koska en saa nukuttua. Olen miettinyt pääni puhki, miten saan tyttäreni hautaan, Lukkarisen isä kertoi MTV Uutisille.

Syynä on perheen ulkopuolisen henkilön seurakunnalle toimittama testamentti, jonka todenmukaisuutta ja alkuperää nyt selvitetään. MTV:n mukaan testamentissa lukee, että kyseinen henkilö päättää kaikista hautajaisjärjestelyistä. Vuonna 2018 tehdyssä testamentissa on muun muassa kirjoitettu väärin Lukkarisen henkilötunnus ja isä ei tunnista siitä tyttärensä allekirjoitusta. Isän mukaan Janita oli myös allekirjoituksen aikaan Loviisassa eikä Helsingissä, jossa testamentti oli kirjattu.

Muukin testamentin sisältö ihmetytti isää.

– Sisarukset olivat hänelle kaikki kaikessa, heille hän halusi jättää vaatteensa ja korunsa. Tämä omituinen testamentti puhuu ihan toista.

Lukkarisen isän mukaan Hyvinkään seurakunta ei suostu hautaukseen ennen kuin poliisi vahvistaa testamentin olevan väärennös. Poliisi on aloittanut asiasta esitutkinnan.

Vuoden 2012 Big Brotherista tunnetuksi tullut Janita Lukkarinen esiintyi myös sarjoissa Martina ja hengenpelastajatTemptation Island Suomi ja Hottikset. Koko sairautensa ajan hän toi rohkeasti esille tuntemuksiaan sosiaalisessa mediassa, jossa jotkut ihmiset jopa epäilivät hänen sairauttaan.

Lähde: MTV

Kuva: Instagram

LUE MYÖS: Janita Lukkarinen äitinsä kanssa viimeisellä videolla – tätä ei voi itkemättä katsoa

SUOSITUIMMAT