MTV: Oululaisopettajan syytteet 11-vuotiaan oppilaan hyväksikäytöstä hylättiin – ”Kertomus on epäuskottava”


Oululaista miespuolista opettajaa syytettiin käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, uutisoi MTV.

Syyttäjän mukaan opettaja oli sukupuoliyhteydessä 11-vuotiaan oppilaan kanssa useita kertoja koulupäivän aikana. Käräjäoikeuden mukaan tapahtumat eivät olleet mahdollisia, joten syyte hylättiin.

Rikosten väitetty tapahtuma-aika oli vuosina 2002 ja 2003, mutta tapausta käsiteltiin vasta nyt, koska rikosilmoitus tehtiin myöhemmin ja asia tuli vireille käräjäoikeuteen tänä vuonna.

Miehen syytettiin vieneen oppilaan useita kertoja oppituntien jälkeen kanssaan koulun vessaan, jossa hän syytteen mukaan kosketteli lasta ja oli sukupuoliyhteydessä hänen kanssaan.

Mies kiisti oikeudessa syytteet ja sanoi, että oppituntien jälkeen paikalla oli myös paljon muita oppilaita ja toinen opettaja, joista kukaan ei ollut nähnyt tai kuullut mitään hyväksikäyttöön viittaavaa. Opettajan mukaan kyseiset oppitunnit eivät olleet koulupäivän päätteeksi vaan aamuisin, toisin kuin asianomistaja väitti. Opettajan mukaan hänen olisi ollut aikataulullisesti mahdotonta tehdä tekoja, koska kyseisten tuntien jälkeen hänellä alkoi heti toinen oppitunti, eikä hänellä ollut kyseisenä lukuvuotena poissaoloja.

Käräjäoikeuden mukaan asianomistaja oli alkanut lääkärintodistusten perusteella oirehtia väitetystä hyväksikäytöstä erikoisen myöhään, ensimmäisen kerran vasta noin kymmenen vuotta tapahtumien jälkeen.

Käräjäoikeus totesi, että yleisen elämänkokemuksen mukaan lapsen oirehtiminen näin vakavasta teosta alkaa huomattavasti varhaisemmin.

Tuomiossa sanotaan, että asianomistaja on kuitenkin pystynyt hyvällä menestyksellä suorittamaan yläasteen ja lukion sekä opiskelemaan ammatin.

Käräjäoikeuden mukaan asianomistajan kertomus on epäuskottava ja esitetyn näytön perusteella tapahtumat eivät ole voineet mennä hänen kertomalla tavalla.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta.

Lähde: MTV

Kuva: Oikeusministeriö

SUOSITUIMMAT