MTV: TikTok-käyttäjä ei tiennyt, minkä kanssa pelleili


Mies kuvasi videolle, kuinka hän kosketteli rannalta löytämäänsä outoa otusta. Myöhemmin selvisi, että kyseessä oli vaarallinen portugalinsotalaiva.

Aika ajoin saamme lukea lehdistä mitä typerimmistä tempauksista, joita somekäyttäjät ovat tehneet katsojien toivossa. Joskus tarinoilla on karu loppu, mutta tällä kertaa TikTok-käyttäjä @alexa_reed2 selvisi onnekseen säikähdyksellä.

MTV uutisoi miehestä, joka löysi rannalta erikoisen näköisen otuksen, jolla hän päätti alkaa leikkiä. Miehen kuvaamalla videolla näkyy, miten hän koskettaa ”meduusaa” ja nostaa sen ilmaan. TikTok-käyttäjä toteaa olion olevan vielä elossa ja jopa nuolaisee sitä kielellään.

Jälkikäteen selvisi, että miehellä oli onni matkassaan. Erikoisen näköinen eläin on nimittäin portugalinsotalava, joka voi aiheuttaa vakavia vammoja tai joskus jopa kuoleman.

Lämpimissä vesissä ympäri maailmaa elävät portugalinsotalaivat ovat saaneet nimensä hieman laivaa muistuttavasta ulkonäöstään. Rantautunut polttiaiseläin voi tuoda mieleen myös sinisen muovipussin.

Polyypeista koostuva eläin pyydystää saalista jopa kymmenien metrien päähän ulottuvilla lonkeroilla, joiden päissä olevat polttiaissolut lamaannuttavat ja tappavat pieniä vedeneläviä.

Polttiaissolut aiheuttavat ihmiselle tuskallista poltetta ja joskus myös vakavia vammoja. Ne voivat johtaa lamaantumiseen ja siten jopa uimarin hukkumiseen.

TikTok lisäsi MTV:n mukaan miehen videoihin huomautuksen toiminnan vaarallisuudesta. Myös mies itse varoittaa seuraajiaan teon vaarallisuudesta.

Lähes miljoonan seuraajan TikTok-tili on sittemmin poistettu, mutta voit katsoa videon edelleen MTV:n jutusta.

Kuva: Unsplash

SUOSITUIMMAT