Muusikko Samu Haberilla rikostausta – sekaantui parikymppisenä lomaosakehuijaukseen


Suomen menestyneimpiin kansainvälisiin artisteihin kuuluva muusikko Samu Haber, 45, muistelee Tuomas Enbusken podcastissa parikymppisenä saamaansa rikostuomiota.

Enbusken miljonäärit -podcastissa vieraillut Sunrise Avenue -yhtyeen laulaja kertailee aikaa ennen musiikkiuraansa. Pari vuotta ennen vuosituhannen vaihdetta nuori Haber lähti töihin Espanjaan myymään lomaosakkeita. Haberin mukaan myyntipalkkiot olivat huikeita ja meno villiä.

Työsuhteen alussa 22-vuotias Haber ei osannut epäillä mitään hämärää.

– Aluksi uskoin siihen ihan täysin, yritin myydä osakkeita jopa äidilleni, laulaja kertoo podcastissa.

Gangsterihahmoa muistuttava pomo

Pikkuhiljaa epäilykset kuitenkin heräsivät. Palkka maksettiin käteen ja Marcello-pomo muistutti elokuvien gangsteria.

– Hän tulee isoista ovista ihan kuin Scarface kultaketju kaulassa ja huutaa heidän nimet, jotka ovat tehneet kaupan, jakaa heille rahaa ja jengi taputtaa. Se oli aika rocktähtimeininkiä, Haber kertoo.

Hän ei halunnut kuitenkaan luopua työstään.

– Siitä ei halunnut luopua, koska se oli niin siistiä, kaikilla oli Bemarit ja Rolexit.

Yrityksen toimistolla kävi Haberin mukaan poliiseja, joille sujautettiin kirjekuoret.

– Käänsin katseeni pois ja ajattelin, että eihän tässä mitään.

Lopulta yritys kuitenkin jäi kiinni rikollisesta toiminnastaan ja Suomen poliisi suositteli Haberille hyvin vahvasti, että hänen tulisi palata kotiin. Haber joutui kuulusteluihin jo lentokentällä.

Rauha nuoruuden kohellusten kanssa

Viisi vuotta kestäneen oikeudenkäynnin jälkeen laulaja sai tuomion talouspetoksesta. Hänelle annettiin kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta. Haberin työsuhde kesti vain neljä kuukautta, mutta oikeuden mukaan hänen oli aikuisena täytynyt ymmärtää, että firmassa oli jotain hämärää.

Nykyään laulaja on sinut menneisyytensä kanssa.

– Olen tehnyt täysin rauhan sen aikaisten kohellusteni kanssa. Ne ovat arvokkaita muistoja ja oppeja.

Nuoruuden rikostuomio ei ole jäänyt Samu Haberin ainoaksi – rokkari tuomittiin Katiska-huumevyyhdin yhteydessä huumausaineen käyttörikoksesta tämän vuoden huhtikuussa.

Kokaiinin käytöstä vuonna 2019 kärähtänyt Haber tuomittiin kymmeneen päiväsakkoon, joka hänen tuloillaan teki peräti 5 490 euroa.

Kuva: Samu Haberin Facebook

SUOSITUIMMAT