Näin tarjoat lemmikillesi turvallisen uudenvuoden


Uusivuosi ilotulitteineen on monelle ihanaa juhlinnan aikaa, mutta perheen koiralle ja muille lemmikeille se voi aiheuttaa ylimääräistä stressiä. 

Tässä on muutama vinkki, jotka auttavat pitämään lemmikin turvassa ja hyvällä mielellä läpi uudenvuoden.

1. Tarjoa lemmikille turvapaikka

Lemmikille voi varustaa oman paikan, jossa se tuntee olonsa turvalliseksi. Turvapaikka voi olla esimerkiksi koiran oma kuljetuskoppa tai nurkkaus huoneessa, jossa kaikki verhot on suljettu. Älä kuitenkaan jätä pelokasta lemmikkiäsi yksin.

2. Pidä televisio tai radio auki

Television tai radion äänet peittävät ilotulitusten aiheuttamaa meteliä ja saattavat rauhoittaa lemmikkiä, kunhan volyymi vain on maltillinen. 

3. Riittävästi liikuntaa ja muuta aktiviteettia

Lemmikille kannattaa tarjota liikuntaa ja tekemistä pitkin päivää. Näin se on illan tullen väsyneempi ja sillä on vähemmän ylimääräistä energiaa.

4. Tarjoa leluja tai herkkuja 

Leikkiminen tai herkut antavat koirille ja kissoille muuta ajateltavaa kuin pelottavat äänet. 

5. Pysy itse rauhallisena

Lemmikki reagoi usein omistajansa tunnetiloihin, joten muista pysyä rauhallisena, jotta lemmikkisi ei aisti stressiäsi.

6. Kysy apua eläinlääkäriltä

Jos tiedät koirasi tai kissasi stressaantuvan ilotulitteista eikä edellä mainituista keinoista ole aiemmin ollut apua, kysy vinkkejä eläinlääkäriltäsi jo ennen uuttavuotta. 

7. Lähde hiljaisempaan paikkaan

Jos asut vilkkaalla alueella ja ulkoa kantautuu paljon ilotulitteiden ääniä, kannattaa harkita uudenvuoden viettämistä rauhallisemmalla seudulla. Tietyt hotellit esimerkiksi tarjoavat mahdollisuuden koiraystävälliseen, ilotulitteettomaan uuteenvuoteen.

Lähde: Long Beach Home + Living
Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT