Näin yksinkertaisesti voit maksimoida lomamatkasta saamasi ilon


Lomamatka on usein positiivinen kokemus, jota muistellaan pitkään ja hartaasti. Mutta tiesitkö, että suunnittelemalla ja fiilistelemällä matkaa etukäteen, voit maksimoida saamasi ilon?

Loman ja onnellisuuden suhdetta selvittäneen tutkimuksen mukaan lomamatkalla käyneiden onnellisuustasot eivät eronneet merkittävästi sellaisten henkilöiden onnellisuustasoista, jotka pysyivät kotona. Sen sijaan tulevaa lomaa odottavat olivat selkeästi muita onnellisempia.

Positiiviset ennakko-odotukset ylipäätään muokkaavat aivoja voimakkaasti. Erään tutkimuksen mukaan endorfiinitaso nousi 27 % henkilöillä, jotka vasta suunnittelivat katsovansa lempielokuvaansa.  

Tehokas ravintolisä vatsalle ja suolistolle: Parantaa ruoansulatusta, edistää suoliston terveyttä ja vähentää turvotusta.

Palkinnon odottaminen voi siis itseasiassa tuntua yhtä hyvältä, kuin itse palkinto. Tämä tuo lohtua myös näin korona-ajan keskellä – hamassa tulevaisuudessa odottavaa lomamatkaa on suorastaan hyödyllistä suunnitella jo nyt!

Käytä tietoa hyväksesi, ja maksimoi seuraavasta lomamatkasta saamasi ilo näillä vinkeillä:

Tutki

Lue opaskirjoja ja tutustu matkakohteesi yksityiskohtiin.

Fiilistele

Voi olla, että tunnet jonkun, joka on jo käynyt matkakohteessasi. Kysy häneltä vinkkejä. Yhteisestä lomakohteesta puhuminen on monesti innostava puheenaihe ystävien ja työkavereiden kanssa.

Valmistaudu

Mikäli lomaasi liittyy fyysisiä aktiviteetteja – kuten vaellusta tai kiipeilyä – valmistaudu koitokseen treenaamalla etukäteen. Jos suunnittelet rantalomaa, tarkasta mahdollisuudet snorkkelien vuokraukseen tai sukeltamiseen. Lue matkakohteeseen liittyvä kirja tai kaksi. Opettele paikallista kieltä.

Voita Gigantin 50 euron lahjakortti!

Matkusta enemmän

Sen sijaan että käyttäisit kaikki lomapäiväsi yhteen matkaan, pidä kaksi erillistä lomaa. Tai useita pidennettyjä viikonloppuja. Tutkimusten mukaan muistat ja arvostat erilaisia lyhempiä kokemuksia enemmän, kuin yksittäistä pitkää matkaa. Koronapandemian aikaan ulkomailla lomailu ei ole tullut kysymykseen, mutta lomamatka kotimaassa voi olla aivan yhtä muistorikas.

Lähde: Positive Prescription

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT