Nämä vinkit säästävät aikaasi tietokoneella – voit myös palauttaa pysyvästi poistettuja tiedostoja!


Kukapa ei haluaisi säästää aikaa käyttäessään tietokonetta?

Bright Side -sivusto kokosi yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla tietokoneen käyttäminen on helpompaa ja aikaa säästyy huomattavasti niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

1. Uuden selainikkunan avaaminen

Ctrl + T avaa selaimeen uuden ikkunan.

2. Ongelma tietokoneen kanssa?

Googleta ongelma ennen kuin otat yhteyttä IT-asiantuntijaan. Useimmat ongelmat saa korjattua itse etsimällä ratkaisua Googlen tai muun hakukoneen avulla. Kirjoita hakukenttään ongelmasi, niin todennäköisesti saat heti useita erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.

3. Valuuttakurssit

Kirjoita Googlen hakukenttään haluamasi summa ja valuuttojen nimet, niin saat heti selville vaihtokurssin. Kirjoita esimerkiksi ”100 euroa dollareina”.

4. Kannettavan lataaminen

Jos haluat saada ladattua kannettavasi akun normaalia nopeammin, laita siihen päälle ”lentokoneasetus”, jolloin Wi-Fi ja Bluetooth kytkeytyvät automaattisesti pois päältä ja ne eivät hidasta lataamista. Tällä keinolla kannettavan akku latautuu noin 10-15 minuuttia nopeammin.

5. Kuvien tallentaminen

Jos haluat tallentaa kuvan, todennäköisesti klikkaat sitä ja valitset tallennuksen, mutta tämän voi tehdä nopeamminkin. Voit painaa alt-nappia ja klikata vasemmanpuoleisella hiiren napilla kuvaa, jolloin se tallentuu automaattisesti suoraan koneesi tallennuskansioon.

6. Kone hidastelee

Jos koneesi hidastelee, yksi syy siihen voi olla, että sen työpöytä on täynnä kuvakkeita. Nopeuta konettasi siirtämällä kuvakkeet yhteen kansioon, ja järjestele ne siellä. Täten työpöydällä on kymmenien kuvakkeiden sijaan vain yksi kansio, ja saat maksimoitua koneesi nopeuden.

Hidastelua voi myös aiheuttaa hakkerin pääsy koneellesi. Ensimmäinen vakava merkki tunkeutumisesta on se, että koneesi virusturva kytkeytyy pois päältä. Myös itsestään liikuskeleva kursori on selvä merkki tunkeutumisesta. Lievimmissä tapauksissa haittaohjelmistot ja hakkerit valjastavat koneesi tekemään rikollista toimintaa, jolloin koneesi teho hidastuu huomattavasti. Vakavammissa tapauksissa koneesi otetaan kokonaan haltuun ja sieltä varastetaan henkilö- ja pankkitietosi.

7. Näin palautat pysyvästi poistetut tiedostot

Moni on varmasti joskus vahingossa siirtänyt tietokoneen roskakoriin jotain, mitä huomasikin myöhemmin tarvitsevansa, mutta se oli kadonnut ikuisiksi ajoiksi, koska roskakori oli tyhjennetty. Jopa pysyvästi poistettuja tiedostoja voi kuitenkin pelastaa esimerkiksi Recuva-nimisen ohjelmiston avulla. Ohjelmisto löytää koneestasi viime viikkojen aikana poistetut tiedostot, mutta jos poistamisesta on kulunut pidempi aika, niiden palauttaminen ei välttämättä enää onnistu.

Lähde: Bright Side

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT