Niklas Hagmanin korona pelästytti TTK-kilpailijat! Ylilääkäri: ”Ei tarvitse paljon vaikeutua, että ollaan jo sairaalassa”


Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun ennakkosuosikeihin lukeutunut entinen huippujääkiekkoilija Niklas Hagman, 40, joutui jättäytymään pois kisasta vaikeaoireisen koronasairauden takia.

Hagmanin tanssinopettaja Kia Lehmuskoski kertoi Ilta-Sanomille, että oireet olivat aluksi lieviä, mutta Hagman kärsi pitkittyneestä lämmöstä ja sitten ilmaantui muitakin oireita.

– Häneltä lähti maku- ja hajuaisti, ja väsymystila oli tosi kova. Hän hengästyi, kun yritti lähteä portaita ylös ja alas, Lehmuskoski kertoi Ilta-Sanomille.

Yllä olevalla videolla nähdään Hagmanin ja Lehmuskosken viimeiseksi jäänyt TTK-tanssiesitys.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n infektioylilääkäri Asko Järvinen kommentoi IS:lle, että Hagmanin oireet ovat tunnusomaisia taudin hieman vaikeammin sairastaville, varsinkin hengenahdistus.

– Kyllähän noiden oireiden perusteella alkaa tilanne olla jo siinä, että ei tarvitse paljon vaikeutua, että ollaan jo sairaalassa, Järvinen arvioi.

Järvisen mukaan peruskunto ja ikä eivät suoraan vaikuta pahemmalta taudinkuvalta välttymiseen, vaikka reservit ovat hieman paremmat.

– Jos keuhkoihin tulee selvä infektio molemmin puolin, niin kyllä se vaikuttaa kaikkiin. Ikä tietysti lisää riskiä.

Järvinen sanoo, että yli 40-vuotiailla oireet voivat olla nuorempia vaikeammat.

Järvisen mukaan tutkimuksissa on todettu, että haju- ja makuaistin menettäminen eivät ole alkuvaiheessa ”kauhean” tyypillisiä, mutta taudin myöhemmässä vaiheessa ne ovat aika yleisiä jopa reilusti yli puolella potilaista. Tyypillisimpiin oireisiin koronatartunnassa kuuluu väsymys, varsinkin silloin kun muut oireet ovat väistyneet.

Hagman ja Lehmuskoski eivät tiedä, mistä tartunta on saanut alkunsa. Lehmuskoski on ollut testissä kahdesti ja molemmilla kerroilla tulos oli negatiivinen. Molemmat ovat pitäneet huolta turvaväleistä ja hygieniasta, vältelleet ihmisjoukkoja ja käyttäneet maskeja yksityiselämässä.

Muut kilpailijat järkyttyivät uutisesta

Tieto koronatartunnasta pelästytti Miisa Rotola-Pukkilan ja hänen tanssinopettajansa Marko Keräsen.

– Olin tosi järkyttynyt, Miisa kertoi Iltalehdelle.

– Tuli pieni pelko ja mieli meni maahan. Epätietoisuus oli se suurin huoli. Ja sitten, kun sai kuulla Niklaksen lopettamisesta, niin piti vain jatkaa sitä omaa kilpailua, vaikka toisille kävi näin ikävästi. Sekava fiilis, Keränen sanoi.

Virpi Sarasvuota harmitti Hagmanin puolesta, koska hän olisi toivonut finaalipaikan ratkenneen tanssimalla. Hän kertoi Iltalehdelle yrittäneensä tsempata Hagmania, koska sama olisi voinut tapahtua kenelle tahansa heistä.

Myös Jare Brand oli pahoillaan Hagmanin poisjäännistä, mutta hän muistutti että kisassa on vielä jäljellä kolme kovaa paria.

Tanssii Tähtien Kanssa -kilpailun voitto ratkeaa poikkeuksellisesti ensi viikon lauantaina, koska sunnuntaina on itsenäisyyspäivä. Ohjelma alkaa 5.12. klo 19.30 MTV3-kanavalla.

SUOSITUIMMAT