Nyt tuli kiire! 7 500 opiskelijan maksut menossa ulosottoon


Kela muistuttaa korkeakouluopiskelijoiden maksamattomista terveydenhoitomaksuista, jotka siirretään ulosottoon joulukuun puolivälissä.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä oli 30.9.2021 niille opiskelijoille, jotka ilmoittautuivat syyslukukaudelle 2021. Kela lähetti lokakuun lopussa maksumuistutuksen opiskelijoille, jotka eivät olleet maksaneet terveydenhoitomaksua ajoissa.

Jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään eikä maksua ole voitu kuitata eli vähentää joulukuun opintorahasta, maksu siirretään ulosottoon. Kelan tämänhetkisten tietojen mukaan ulosottoon on menossa 7 500 maksua.

Välttääkseen ulosoton, opiskelijan pitää maksaa maksu heti maksumuistutuksessa olevilla tiedoilla. Jos kotiin postitettu maksumuistutus ei ole tallessa, opiskelija löytää maksutiedot verkosta OmaKelasta.

Jos opiskelija ei ole maksanut terveydenhoitomaksua, maksu näkyy OmaKelassa kohdassa Perinnät. Jos maksu on maksettu, asiakkaan omissa tiedoissa ei näy perittäviä maksuja. Opiskelija voi myös tarkistaa omasta verkkopankistaan, onko maksu maksettu.

Lähde: Kela

Kuvituskuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT