Peliarvostelu: Call of Duty: Vanguard


Call of Duty: Vanguard tuo pelaajille jälleen tukun sotatarinoita ja toimivan online-puolen. Vaikka pitkäaikaiseen pelisarjaan ei ole mitään kovin uutta ja mullistavaa tarjolla kiehtovan tarinan kylkeen, ja toisen maailmansodan teema on kovin nähty juttu, niin kyseessä on genressään hyvin toimiva peli.

Mukavaa vaihtelua jalkaväki- ja sissitoiminnan kylkeen. Viholliskoneiden eliminointi pommitustehtävien kera on täyttä toimintaa.

Toisen maailmansodan teema toimii Vanguardissa erinomaisesti. Se antaa hyvin elävän kuvan tapahtumista, aivan kuin olisi itse mukana tapahtumien keskellä. Selviytyminen on haastavaa, jylhät äänet kaikuvat ympärillä ja lyijyn kyllästämän ilman voi melkeinpä aistia omaan pelituoliin asti. Äänimaailma ja ulkoasu ovat hyvällä tasolla, oli sitten kyseessä kaupunkikahakka, ilmataistelu tai pimeä ja sateinen yö metsän keskellä.

Vaihtelevuudesta Vanguard ansaitsee täyden kympin. Kaikki osiot ovat mukavan erilaisia ja ne antavat realistisen kuvan julman sodan olosuhteista. Pelkkään toimintaan ei tarvitse tyytyä, sillä tehtävien väliin luodut välivideot tutustuttavat syvällisemmin niin vastapuolen isoihin herroihin kuin myös omiin joukkoihin. Harmittavasti sotatarinat eri hahmoista on jätetty kovin köykäisiksi, sillä vain yksi niistä jäi kampanjan aikana hyvin mieleen. Tässä olisi selkeästi ollut parantamisen varaa, sillä tällaisenaan suuhun jäänyt maku on hieman valju.

Yhdellä aseella ei pärjää jos on tottunut käyttämään vain rynnäkkökivääriä. Tosipaikan tullen pitää hallita myös tarkka-ampujan vaativa työ, jota voi toki säestää mm. kranaateilla. isolla lippaalla varustetut konekiväärit tarjoavat ajoittain Rambo-elämyksiä, kun isolukuinen vihollisjoukko niitetään maan tasalle liipaisin pohjassa.

Toimintaa kaipaaville peli ei jätä kylmäksi. Räjähdyksiä piisaa, eteneminen on vauhdikkaan suoraviivaista ja maisemat vaihtuvat ripeässä tahdissa. Toiseksi vaikeimmalla tasolla pelattaessa myös vaaran tunne nosti kiitettävän usein päätään, mutta peli tuntui silti kiinnostavalta, eikä pään hakkaaminen seinään ollut fiiliksenä missään vaiheessa. Suosituksena kannattaa lähteä sotatantereelle oman taitotason äärirajoilla olevan vaikeustason kanssa, sillä kampanjalle kertyi pelitunteja vain noin 7.

Kokonaisuutena Call of Duty: Vanguard on varsin mukiinmenevä kampanjan osalta, sitä tuttua ja turvallista Codia. Se ei vain tarjoa oikein mitään uutta. Jalkaväen roolissa viihtyy aina, mutta tähän hieman vaihtelua tarjonnut lento-osuus tuntui aivan liian arcademaiselta ja täytemäiseltä osuudelta, vaikka kaaoksen tunne oli hyvin läsnä. Täysihintaisena tekeleenä Vanguard ei kompensoi tarjontansa suhteen, vaikka monia tyydyttäviä hetkiä koinkin ennen lopputekstejä. Online-puoli toki tarjoaa omat mausteensa soppaan ja lisää viihdyttäviä hetkiä, mutta Sledgehammer Gamesin tiimin ideapankki tuntuu tarjoavan tällä hetkellä samojen juttujen kierrätystä tutussa pelisarjassa. Varovainen suositus sotapelien ystäville.

Tähdet: 3,5/5

Rating: 3.5 out of 5.

Testialusta: PlayStation 5
Saatavuus: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, PC/Windows, Xbox One
Genre: räiskintä
Pelaajamäärä: 1–4
Ikäraja: 18
Kehittäjät: Sledgehammer Games
Julkaisija: Activision
Julkaisupäivä: 10.9.2021

SUOSITUIMMAT


Call of Duty: Vanguard tuo pelaajille jälleen tukun sotatarinoita ja toimivan online-puolen. Vaikka pitkäaikaiseen pelisarjaan ei ole mitään kovin uutta ja mullistavaa tarjolla kiehtovan tarinan kylkeen, ja toisen maailmansodan teema on kovin nähty juttu, niin kyseessä on genressään hyvin toimiva peli. Toisen maailmansodan teema toimii...Peliarvostelu: Call of Duty: Vanguard