Peliarvostelu: TT Isle of Man: Ride on the Edge 2


Moottoripyöräkausi on jo alkanut, ja pikkuhiljaa säätkin ovat alkaneet suosia kaksipyöräisellä ajamisesta nautintoa saavia. Moottoripyörämaailman kevätajot voi kokea myös ranskalaisen Kylotonn-pelitalon moottoripyöräpelissä TT Isle of Man: Ride on the Edge 2.

Ensitunnelmat ovat heti kärkeen vaikuttavia. Räjähdysmäisesti korviin iskevä valikkomusiikki säikäyttää ensin, mutta samalla se luo tunnelmaa ennen radalle lähtemistä. Lyhyt harjoitusosuus opettaa kaikki prätkän peruskontrollit erittäin käytännönläheisesti, jolloin ne iskostuvat saman tien mieleen. Vaikeustasojen skaala on mukavan laaja, alkaen vihreästä aloittelijasta aina täyteen simulaatiokokemukseen.

Lataustaukojen aikana voi katsella tyyllikkäitä kuvia.

Ennen varsinaisen uran aloittamista TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 tarjoaa esimerkiksi vapaata ajamista varten rakennetun tilan, jossa voi kokeilla prätkän ajo-ominaisuuksia ja treenata ajotuntumaa. Pienet haasteet piristävät tällöin ajamista, mutta muuten ajoalue on todella pelkistetyn näköinen, sillä ympäristössä ei muuta elämää tai isompia yksityiskohtia ole. Tarjolla on myös nopea kilpailu, jossa voi valita aika-ajon tai yhteisstartin enintään yhdeksän kilpakumppanin kanssa.

Omaa prätkää pystyy myös hieman virittelemään ennen kisaa.

Varsinaista uramoodia voi pelata joko itsenäisenä kilpailijana omalla kalustolla tai tekemällä sopimuksen valmiin tallin kanssa. Tallilta saadut haasteet kisakauden ajalle lisäävät mukavasti mielenkiintoa ajettaviin kisoihin. Kauden aikana kisaillaan sekä mestaruussarjassa että yksittäisissä kilpailuissa, jotka valitaan täyteen ahdetusta kalenterista. Kalenterin kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä kauden viimeisenä kisana ja huipentumana ajettavaan Man-saarten ympäriajoon pääsee mukaan vain osallistumalla riittävän moneen mestaruussarjan kilpailuun.

Nyt ajetaan kovaa!

Graafisesti ja äänien osalta TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 on hyvää keskitasoa. Pyörät ovat uskottavan realistisia ja moottorien mörinä vie mukanaan. Harmittavasti tekoälykuskit eivät yllä aivan samaan, sillä nämä eivät tunnu reagoivan pelaajaan millään tavalla, vaan ajavat omaa kisaansa. Traileri lupaa toki hurjia kamppailuja mutkissa, joissa taistellaan sijoituksista polvi maata viistäen, mutta sellaiset tilanteet ovat ikävän harvinaisia. Teknisesti peli tuntuu kuitenkin oikein valmiilta, sillä muutamia pieniä grafiikkabugeja lukuun ottamatta maisemat ovat hyviä. Mukavana lisänä ajamisesta pystyy nauttimaan niin pyörän takaa katsottuna kuin myös kuljettajan näkökulmasta.

Kisa käynnissä.

Kokonaisuutena TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 sisältää omat tähtihetkensä, vaikka siinä onkin omat keskinkertaisuutensa. Esimerkkeinä vaikkapa palkintopalliseremonioita ei nähdä lainkaan, tallin sisäisestä kommunikoinnista puhumattakaan. Edes kiitokset managerilta tai tallipäälliköltä onnistuneen kisan jälkeen nostaisivat fiilistä, nyt ruutuun pärähtää vain tilastoja. Ajamisen tuoma fiilis kuitenkin huumaa, sillä vauhdin tuntu on kerrassaan erinomainen. Tuulen humistessa ympärillä lähes 300 kilometrin tuntivauhdissa yhdistettynä ympäristön vilinään ei jätä kylmäksi.

Tähdet: 3,5/5

Rating: 3.5 out of 5.

Testialusta: PlayStation 4
Saatavuus: PC (Windows), PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Genre: Ajosimulaattori
Pelaajamäärä: Yksinpeli, moninpeli verkossa
Ikäraja: K-3
Kehittäjä: Kylotonn
Julkaisija: BigBen Interactive

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT


Moottoripyöräkausi on jo alkanut, ja pikkuhiljaa säätkin ovat alkaneet suosia kaksipyöräisellä ajamisesta nautintoa saavia. Moottoripyörämaailman kevätajot voi kokea myös ranskalaisen Kylotonn-pelitalon moottoripyöräpelissä TT Isle of Man: Ride on the Edge 2. Ensitunnelmat ovat heti kärkeen vaikuttavia. Räjähdysmäisesti korviin iskevä valikkomusiikki säikäyttää ensin, mutta samalla se...Peliarvostelu: TT Isle of Man: Ride on the Edge 2