Peliarvostelu: WRC 10


WRC 10 -rallipeli juhlistaa rallin maailmanmestaruussarjan WRC:n ensi vuonna ajettavaa 50. kisakautta. Juhlan kunniaksi mukaan on ahdettu paljon uutuuksia. Mukana on muun muassa neljä täysin uutta rallia Virossa, Kroatiassa, Belgiassa ja Espanjassa sekä kuusi historiallista rallitapahtumaa kuten Kreikan Akropolisralli ja Italiassa ajettava Sanremon ralli.

Urapelitilassa voi nyt valita realistisen pelitilan, jossa on yli 10 erikoiskoetta per maa ja kisat kestävät koko viikonlopun, aivan kuten oikeissa WRC-kisoissa. Urapelitilassa on myös uusia muokkaustyökaluja, joilla voi luoda kisatallin ja koristella autoaan monenlaisilla tarroilla. Voit olla pitkässä maailmanmestaruuskisassa sekä kuski että tallin manageri.

WRC 10:ssä on 52 virallista tiimiä vuoden 2021 tiedoilla eri WRC-luokista, jotka ovat WRC, WRC2, WRC3 ja nuorten kuljettajien Junior WRC. Mukana on tietenkin myös viime aikoina WRC:ssä huimiin suorituksiin yltynyt 20-vuotias Kalle Rovanperä.

Historiallisessa 50th Anniversary -pelitilassa voi huristella vuodesta 1973 lähtien 19 erikoiskoetta 20 legendaarisella autolla, joihin kuuluvat eri malleillaan Alpine, Audi, Ford, Lancia, Mitsubishi, Subaru ja Toyota. Varsinkin kreikan vuoristossa ajettava Akropolisralli on upean näköinen pelottavine rotkoineen. Kapeiden hiekka- ja sorateiden äänet kolisevat iloisesti PS5:n ohjaimessa samaan aikaan, kun yrität kaahata nappi laudassa putoamatta rotkoon ja jyräämättä ajoittain jopa radalla seisovien katsojien yli.

Ralliauton ajaminen niin konsolilla kuin oikeastikaan ei ole missään nimessä helppoa, joten on hyvä, että aloittelijoille on tarjolla paljon harjoittelumahdollisuuksia ja hyödyllisiä apuja ärhäköiden kilpurien ohjaamiseen. Säätelemällä voi määritellä auton käyttäytymistä juuri itselleen parhaiten sopivaksi.

Fysiikanmallinnusta on viety eteenpäin edeltävästä WRC 9 -pelistä, josta myös julkaistiin ilmainen PS5-päivitys, mutta täytyy sanoa, että graafisesti ero näiden kahden pelin välillä ei ole kovin mullistava. Ajettavuuskin on suunnilleen samalla tasolla. Vaikka uudessa pelissä on valikoimaa, ratoja ja muokattavuutta selvästi enemmän, voisi kuitenkin odottaa sen grafiikoiden ottavan enemmän irti uuden sukupolven konsolien huimista tehoista. Ero on suuri verrattaessa joihinkin muihin kerrassaan huikeilta näyttäviin uusimpiin peleihin.

Selvimmin kahden uusimman WRC-pelin samankaltaisuuden huomaa ratojen reunuksilla olevista maisemista, jotka näyttävät WRC 10:ssä aika lailla samoilta kuin WRC 9:ssä. Toki uutuudessa on esimerkiksi uusia pitkiä ratoja, upeaa sadekeliä ja lumi- sekä yöajoa, eikä sen voi sanoa näyttävän mitenkään huonoltakaan, mutta suurempaa graafista harppausta olisi silti voinut odottaa. Asia korostuu varsinkin lähdöissä ja ratojen varsilla kannustavissa katsojissa, jotka eivät ole ulkonäöltään kovin yksityiskohtaisia, vaan turhan saman näköisiä ja toistavat samoja liikkeitä. Mutta ajamaanhan tässä pelissä on tultu, eikä pällistelemään katsojia. Ja ajettavaa tässä pelissä riittää.

Pelin äänimaailma toimii hyvin. Eri autojen äänet erottuvat nyt paremmin toisistaan ja musiikitkin toimivat messevästi.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä peliin on tulossa ajankohtaisia päivityksiä, esimerkiksi syntymäpäivätapahtumia ja kartturipäivityksiä. Myös auton räätälöintityökalu laajenee erilaisin tarroin ja moninpelitilaan on tulossa täysin uusi mestaruuspelimuoto.

Uutta sisältöä ja mielekästä tekemistä tässä juhlapelissä siis riittää. Varmasti monen WRC-pelisarjan ystävän mieleen on hiipinyt, kannattaako WRC 10 hankkia, jos hallussa on jo läpi koluttuna esimerkiksi edellisen pelin PS5-päivitys? Grafiikoiden ja ajettavuuden osalta ero näiden kahden pelin välillä ei ole kovinkaan mullistava, mutta esimerkiksi käyttäjäystävällisemmät ominaisuudet, laajempi sisältö, uudet radat ja autot sekä rallinostalgiaa tarjoileva historiallinen pelitila ovat ilman muuta tutustumisen arvoisia uutuuksia.

Tähdet: 4/5

Rating: 4 out of 5.

Testialusta: PlayStation 5
Saatavuus: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC (Nintendo Switch myöhemmin)
Genre: Ajopeli
Pelaajamäärä: 1
Ikäraja: 3
Kehittäjä: KT Racing
Julkaisija: Nacon
Julkaisupäivä: 2.9.2021

SUOSITUIMMAT


WRC 10 -rallipeli juhlistaa rallin maailmanmestaruussarjan WRC:n ensi vuonna ajettavaa 50. kisakautta. Juhlan kunniaksi mukaan on ahdettu paljon uutuuksia. Mukana on muun muassa neljä täysin uutta rallia Virossa, Kroatiassa, Belgiassa ja Espanjassa sekä kuusi historiallista rallitapahtumaa kuten Kreikan Akropolisralli ja Italiassa ajettava Sanremon ralli. Urapelitilassa...Peliarvostelu: WRC 10