Pikkuleijonien MM-turnaus alkaa – katso aikataulu ja tv-lähetykset täältä


Alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-turnaus alkaa tapaninpäivänä. Suomi lähtee iskukykyisellä joukkueella kisoihin, vaikka harjoitusotteluissa tulikin kahdesti tukkaan kisojen kynnyksellä.

Avausottelussa Suomi kohtaa Sveitsin. Ottelu alkaa klo 18.00 Suomen aikaa ja sen voi katsoa Discovery+ -palvelusta tai TV5-kanavalta.

Kisojen näyttämönä toimii tänä vuonna Kanada, joka vaikuttaa merkittävästi katseluaikoihin penkkiurheilijoiden näkökulmasta. Alkusarjassa kolme Suomen otteluista nähdään parhaaseen katseluaikaan, mutta lohkon päätöskamppailu venyy pikkutunneille asti.

Pikkuleijonat on pelannut viimeisen kahden kuukauden aikana viisi kamppailua, joissa sekä USA- että Kanada-kamppailuissa on tullut kahden ja kolmen maalin tappiot lukemin 2–5 ja 3–5. Tsekki- ja Ruotsi-otteluista on sen sijaan raavittu selvät voitot, lukemien ollessa 8–2 ja 4–0 Tsekkiä vastaan ja 1–6 Ruotsia vastaan.

Erityisesti Leijonien kiekkokontrolli on kerännyt paljon kiitosta harjoitusotteluiden yhteydessä, ja se tulee olemaan Suomen parhaita aseita tulevassa turnauksessa. Alivoimapelissä on eniten petraamista, sillä esimerkiksi viimeisimmässä Kanada-harjoitusottelussa vaahteralehtipaidat rankaisivat suomalaisia kolmesti ylivoimalla.

Ennakkoon kiinnostavimpiin pelaajiin Suomen joukkueessa ovat ykkösmaalivahdin paikkaa tavoitteleva Jani Lampinen, joka torjui hyvin Kanadaa vastaan MM-kenraalissa. Kannattaa pitää silmällä myös TPS:n huippupakki Aron Kiviharjua, jonka on povattu olevan kuumaa kamaa NHL:n tulevassa varaustilaisuudessa. Jani Nyman puolestaan tulee olemaan kärkihyökkääjiä yhdessä Joakim Kemellin kanssa. Kemellille alle 20-vuotiaiden nuorten MM-turnaus on jo toinen, vaikka nuorella miehellä on ikää vasta 18 vuotta.

Turnaus on näytön paikka myös Tomi Lämsälle, joka toimii ensimmäistä kertaa nuorten Leijonien ykkösluotsina.

Alla aikataulu tulevasta turnauksesta alkulohkon osalta. Ajat Suomen aikaa.

  • Suomi – Sveitsi 26.12. klo 18.00 TV5 ja Discovery+
  • Suomi – Slovakia 27.12. klo 18.00 TV5 ja Discovery+
  • Latvia – Suomi 29.12. klo 18.00  TV5 ja Discovery+
  • Kanada – Suomi 31.12. klo 23.00 TV5 ja Discovery+

Kuva: Discovery+

SUOSITUIMMAT