Pikkuleijonille rutiinivoitto Saksasta jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen avausottelussa

Vajaamiehistä Saksaa vastaan suurena ennakkosuosikkina lähtenyt Suomi viimeisteli tarvittavat maalit ja otti 5-3-voiton.

Ottelu meni avauserässä lähes täysin suomalaisten komennossa, sillä Saksa ei saanut ainoatakaan laukausta pikkuleijonien maalia kohti ensimmäisen reilun kymmenen minuutin aikana. Ottelun suunta olisi voinut olla tyystin toisenlainen, sillä Saksa sai jo avausminuutilla mainion maalipaikan ykkösketjunsa toimesta. Laukaus suuntautui kuitenkin hieman yli maalin.

Ottelun hienoimpiin lukeutuva syöttökuvio nähtiin avauserän 4. minuutilla, kun Santeri Hatakan ja ykkösketjuun nostetun Roni Hirvosen terävät syötöt avasivat Anton Lundellille maalipaikan, josta pikkuleijonien ykkössentteri viimeisteli takatolpalta 1-0. Erän lopussa Aku Räty lapioi irtokiekon saksalaismaalivahdin nenän edestä maaliin, muuttaen lukemiksi 2-0.

Tuuri seurasi mukana

Toisen erän alussa Mikael Pyyhtiä viimeisteli onnekkaasti jo 3-0, kun Mikko Kokkosen siniviivalta lähettämä rannelaukaus suuntautui Pyyhtiän yläkropan kautta ohi hölmistyneen Arno Tiefenseen. Myös Aku Räty kirjasi syöttöpisteen itselleen.

Erän edetessä peli meni enemmän vain pelailun suuntaan ja Saksa pääsi paremmin kamppailuun mukaan. Hirvosen ottaman hyökkäyspään jäähyn aikana syntyi 3-1-kavennusmaali, kun Samuel Dubé pääsi nousemaan vapaasti maalille. Myöhemmin pikkuleijonia herätteli Tim Stüzle, joka karkasi ylivoimahyökkäykseen Justin Volekin kanssa ja lukemat muuttuivat 3-2:een.

Kavennusten jälkeen pikkuleijonat sai taas uutta puhtia peliinsä ja Topi Niemelän hieno siniviivaveto pienen nousun jälkeen muutti numerot 4-2:een vain reilu minuutti 3-2-maalin jälkeen. Tämän jälkeen nähtiin pelottava tilanne, kun Stüzle taklasi polvellaan Ville Heinolaa, mutta onneksi Heinola selvisi osumasta ehjin nahoin. Seuranneesta ylivoimasta Henri Nikkanen viimeisteli onnekkaasti saksalaispelaajan luistimen kautta ja lukemiksi 5-2.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, jossa suomalaisviisikko lähinnä katseli kiekon liikkumista ja lopputuloksena 5-3-osuma. Tämän jälkeen maaleja ei enää nähty, eikä pikkuleijonilla ollut juurikaan vaikeuksia varjella johtoaan viimeisen kymmenen minuutin aikana.

Yleisellä tasolla leijonalaumalta nähtiin varsin paljon pieniä kiekonkäsittelyvirheitä ja summittaisia heittoja kulmista maalille, joista Saksa käänsi pelin suunnan monta kertaa. Vastapainona suomalaissentterit kahmivat hyvin aloituksia, sillä ne kirjattiin pikkuleijonille 35-16. Lisäksi suomalaisten kova karvauspeli aiheutti saksalaisille tukun kiekonmenetyksiä.

Jatkoa ajatellen leijonajoukkueelle olisi erinomainen asia, mikäli kakkosketjussa pelanneet Brad Lambert ja Roby Järventie alkaisivat löytää paremmin toisiaan. Hienon alkukauden Ilveksessä pelannut Järventie on ollut hieman pimennossa, sillä kemiat ja ajoitukset eivät ole osuneet riittävän hyvin kohdalleen ketjutovereiden kanssa. Lambert väläytteli Saksaa vastaan pariinkin otteeseen taitavan mailankäsittelyn ja kovan luistelun kautta, mutta tehot jäivät uupumaan. Kaksikon välissä sentterin tonttia hoitanut Juuso Pärssinen keräsi yhden syöttöpisteen ylivoimalla.

Suomen seuraava kamppailu käydään 27.12. klo 21.00 Suomen aikaa. Tuolloin vastaan asettuu Sveitsi, joka kärsi avausottelussaan 1-0-tappion Slovakiaa vastaan.