Poliisi pöyristyi autoilijoiden käytöksestä! Syyllistytkö sinäkin tähän?


Meri-Lapin poliisi ottaa kantaa hyvin valitettavaan käytökseen, joka on lisääntynyt autoilijoiden keskuudessa.

– Poliisi on huolissaan ilmiöstä, missä autoilijat ilmoittavat muille autoilijoille lähestyvästä puhallusratsiasta vilkuttamalla auton valoja. Viimeksi tänä aamuna poliisin suorittaessa puhallutusratsiaa kertoivat ratsiaan saapuvat autoilijat, että poliisin ratsiapaikasta oli ilmoitettu vilkuttamalla vastaan tuleville autoille valoja, tiedotteessa todetaan.

Voita 100 € joulurahaa!

Poliisi muistuttaa, että jokaisen valojaan vilkuttelevan autoilijan kannattaa miettiä, kuinka kohtalokkaat seuraukset teolla voi olla. Ratsiaa lähestyvä rattijuoppo voi livahtaa ratsiapaikan ohi aiheuttaen mahdollisesti liikenneonnettomuuden. Tällaisella toiminnan vuoksi myös kortittomat kuskit välttävät ratsian tai poliisin pitkään etsimä henkilö jää edelleen kadoksiin.

– Poliisi ei ymmärrä mitä näiden kuljettajien päässä oikein pyörii, kun ilmoittavat lähestyvästä puhallusratsiasta muille autoilijoille. Rakennetaan yhdessä turvallisempaa liikenneympäristöä ja annetaan jokaisen autoilijan käydä puhallusratsiassa, virkavalta kiteyttää tuntonsa.

SUOSITUIMMAT