Poliisin suuri valvontaviikko alkaa, tätä valvotaan! Nyt tulee sakkoja!


Poliisi valvoo tehostetusti suojatieasioita maanantaista perjantaihin.

Valvonta kohdistuu siihen noudattavatko ajoneuvojen kuljettajat suojatiesääntöjä. Pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajien liikennekäyttäytymistä poliisi seuraa myös aktiivisesti – eli sitä ajetaanko jalkakäytävillä sekä noudatetaanko väistämissääntöjä ja liikennevaloja.

– Valvontapäivinä puutumme myös suojaamattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Kuolonuhreja paljon

– Suojaamattomien tienkäyttäjien osuus tieliikenteen kuolonuhreista Suomessa viime vuonna oli 34 prosenttia. Näissä luvuissa ovat mukana moottoroidut kaksipyöräiset ajoneuvot. Tästä syystä näiden tienkäyttäjäryhmien turvallisuuden tulee olla jatkuvasti liikenneturvallisuustyön keskiössä, Kallio korostaa.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan viime vuonna tieliikenteessä loukkaantui 517 pyöräilijää sekä 249 jalankulkijaa ja 504 motoristia.

– On hyvä muistaa, että kaikki pyöräilijöiden onnettomuudet, varsinkaan yksittäisonnettomuudet, joissa ei ole muita osallisia, eivät tule poliisin tietoon ja eivät täten päädy viralliseen tilastoon. Todellisuudessa loukkaantuneiden määrä on huomattavasti suurempi kuin tässä virallisessa tilastossa, Kallio muistuttaa.

Suojaamaton tienkäyttäjä on kansainvälisessä käytössä oleva termi, ja sillä tarkoitetaan muun muassa jalankulkijoita, pyöräilijöitä, esimerkiksi sähköskuuttien kuljettajia sekä muita heikommin suojattuja tiellä liikkuvia kuten mopoilijoita.

SUOSITUIMMAT