Ravintolarajoitukset kevenevät tänään – näin ne muuttuvat alueellasi


Hallitus on tehnyt ravintolarajoituksiin muutoksen, joka astuu voimaan tänään torstaina.

Kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla olevien ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikaa pidennetään tunnilla. Kyseisten alueiden anniskeluravintoloissa saa olla käytössä vain puolet asiakaspaikoista, muissa ravintoloissa saa olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista. Leviämisvaiheen alueilla rajoitus koskee myös ulkotiloja, eli terasseja. Kaikilla asiakkailla tulee lisäksi olla oma istumapaikka. Perustason alueilla istumapaikkaa ei enää vaadita.

Leviämisvaiheen alueet

Leviämisvaiheen alueita ovat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa, Kymenlaakso, Uusimaa, Etelä-Karjala, Pohjanmaa ja Etelä-Pohjanmaa.

Torstaista eteenpäin leviämisvaiheen ravintoloiden aukioloaika saa olla auki klo 05-24 ja anniskelu on sallittu klo 07–23.

Anniskeluravintoloissa saa olla käytössä vain puolet asiakaspaikoista, muissa ravintoloissa saa olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista. Rajoitus koskee myös ulkotiloja eli terasseja. Kaikilla asiakkailla tulee olla oma istumapaikka.

Kiihtymisvaiheen alueet

Kiihtymisvaiheen alueita ovat Kanta-Häme, Päijät-Häme, Pohjois-Savo, Keski-Pohjanmaa, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Etelä-Savo ja Satakunta.

Kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu on sallittu kello 07–01, ja ravintolat saavat olla auki aamuviidestä kello kahteen aamulla.

Perustason alueet

Perustason alueita ovat Ahvenanmaa, Keski-Suomi, Lappi ja Pohjois-Karjala.

Perustason alueilla ei ole anniskelu- tai aukiolorajoituksia eikä vaatimusta omasta istumapaikasta.

Uudet rajoitukset ovat voimassa 31.10.2021 asti. Yleiset hygienia- ja etäisyydenpitovelvoitteet ovat edelleen voimassa kaikilla alueilla.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät koske Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa eivätkä polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT