Rikosylikonstaapeli: Valitettavan usein vanhemmat opastavat nuorta, että rikosta ei tarvitse selvittää


Lounais-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Teemu Huttunen kertoi Twitterissä olevansa huolestunut vanhempien suhtautumisesta lastensa tekemiin rikoksiin.

– Yhä useampi perhe saapuu nuoren puhutukseen sillä asenteella, että he eivät halua selvittää nuoren rikollista käyttäytymistä. Valitettavan usein vanhemmat opastavat nuorta, että asiaa ei tarvitse selvittää, lasten ja nuorten rikollisuuteen puuttuvaa Porin Ankkuri-tiimiä vetävä Huttunen kirjoittaa.

Porin ja Satakunnan nuoriin liittyviä asioita käsittelevää Ankkuri-tiimiä vetävän Huttusen mukaan vanhemmat eivät niinkään halua selvittää lastensa rikollista käytöstä, vaan pyrkivät keksimään keinoja päästä pälkähästä ilman seuraamuksia.

– Tuntuu oudolta, että joidenkin vanhempien mielestä tärkeämpi opetus olisi se, että suojellaan kavereita ja pyritään välttämään vastuu.

Huttunen muistuttaa, että virheistä täytyy aina pyrkiä oppimaan.

– Oleellista pitäisi olla se, mitä näistä virheistä opitaan. Asioiden salailu vie meiltä helposti myös tilaisuuden tarjota apua. Apua voi tarvita myös se, jonka osallisuus tapahtumiin halutaan syystä tai toisesta salata.

Alla Teemu Huttusen Twiitit rikoksia tehneistä nuorista ja heidän vanhemmistaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT