Sami Saikkonen kertoi Seiskalle, miten hänen kasvonsa rakennettiin uudelleen: ”Lääketiede on aivan mahtavaa”


Tanssija-koreografi, näyttelijä, lentäjä ja lennonopettaja Sami Saikkonen, 54, oli syyskuun lopussa Hyvinkään lentokentällä vakavassa lento-onnettomuudessa, jossa menehtyi hänen hyvä lentäjäystävänsä.

Saikkonen oli opettajana ystävänsä kanssa yhdessä omistamallaan pienkoneella kertauskoululennolla, joka jokaisen lentäjän täytyy suorittaa kahden vuoden välein. Onnettomuus tapahtui lennon loppuvaiheessa, jossa tehdään simuloitu pakkolasku, ilman moottoritehoa. Kone tärähti nurmimaastoon ennen kiitorataa ja vaurioitui korjauskelvottomaksi.

Saikkonen löi onnettomuudessa kasvonsa etupenkkiin ja oli sen jälkeen nukutettuna 8 päivää teho-osastolla.

Saikkonen ei lääkityksen ansiosta tunne kipuja, eikä hänelle ole tullut lentopelkoa, mutta lentokaverin hengen vienyt onnettomuus luonnollisesti pysäytti.

Hän kertoo Seiskalle, että hänelle tuli kuin ihmeen kaupalla onnettomuudessa vammoja vain kasvoihin, joita on leikattu kahteen kertaan.

– Kasvoni menivät uusiksi, ja nyt minulle on laitettu titaania silmien alapuolelle, otsaan, nenään ja poskipäihin. Siitä olen kiitollinen, että ylähampaani säilyivät.

Saikkonen joutuu toipuessaan pitämään nenäsuojusta ja sanoo näyttävänsä Robocopilta, mutta kiittelee onneaan, ettei hänelle tullut muita vammoja. Selkä, kädet, jalat ja myös leuka toimivat edelleen hyvin.

Saikkosen mukaan leikkausten tikit eivät näy, koska ne on ommeltu mm. suun ja silmien alaluomien sisäpuolelle.

– Lääketiede on aivan mahtavaa, mitä kaikkea he osaavatkaan, hän kiittelee. 

Saikkoselle on kerrottu, että päävammasta toipuminen vie puolesta vuodesta vuoteen.

Lähde: Seiska

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT