Sanna Kiisken petoksen uhrit Seiskalle: ”Hävetti niin paljon”


Seiska uutisoi marraskuussa, että tv-juontaja Sanna Kiiskeä, 47, epäillään törkeästä petoksesta ja identiteettivarkaudesta. Lehden mukaan tv-kuvausten varjolla tehtyjen petosten uhreiksi joutui ainakin 29 ihmistä. Kiiski on myöntänyt syyllisyytensä.

Seiska haastatteli keskisuomalaisia Kiisken petoksen uhriksi joutuneita henkilöitä. He eivät esiinny omilla nimillään, koska sanovat häpeävänsä hyväuskoisuuttaan.

Veikko (nimi muutettu) kertoo saaneensa tuttavaltaan viestin, jossa kerrottiin että Sanna Kiiski etsii alkavaan ohjelmaansa arvoesineitä ja maksaa niiden laina-ajalta vuokraa. Veikolta kysyttiin, haluaisiko hän lainata ohjelmaan sukunsa koruja. Veikko luotti julkisuudesta tuttuun Kiiskeen ja lainasi arvokkaita sukukoruja. Saman teki Veikon vaimon serkku Sofia (nimi muutettu).

Todellisuudessa Kiiski veikin korut panttilainaamoon. Kun korut oli määrä palauttaa omistajilleen, Kiiski lakkasi vastaamasta yhteydenottoihin. Kun hänet lopulta tavoitettiin, hänellä oli Veikon mukaan ”aina joku selitys valmiina”, kuten esimerkiksi kuvausten venyminen.

– Kyseessä on 18 karaatin kultakorut. Osa niistä on ainutkertaisia perintökalleuksia. Tunnearvoltaan ne ovat mittaamattoman arvokkaita. Jos jotain hintaa näille pitäisi arvioida, niin puhutaan kymmenistä tuhansista, Veikko kertoo Seiskalle.

Sofia vuorostaan sanoo, että kadonneiden korujen aiheuttama stressi pilasi heidän kesälomansa.

– Emme halunneet edes kertoa kenellekään korujen kohtalosta, hävetti niin paljon. Meitä huijattiin aivan täysillä, uhrit kertovat Seiskalle.

Kiiski on selittänyt useille medioille käytöksensä johtuneen peliveloista sekä sairastamastaan kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Hän sanoo joutuneensa maniaan väärän lääkityksen takia, mutta on sittemmin saanut uuden lääkityksen.

Kiisken talousongelmat alkoivat vuonna 2018 Mumin Kaffe -yrityksensä konkurssin myötä, josta hänellä on noin 1,2 miljoona euroa ulosotossa.

Sanna Kiiski nähdään ensi keväänä Discovery+ -kanavalla Martina Aitolehden Revenge Body -ohjelmassa, jossa osallistujia valmennetaan elämäntapamuutokseen.

SUOSITUIMMAT