Seiska julkaisi salakuvan: Sanna Marin tiesi altistuneensa – lähti silti yökerhoihin bilettämään


Seiska uutisoi, että pääministeri Sanna Marin (sd.) on lähtenyt lauantaiyönä kahteen yökerhoon juhlimaan, vaikka on ollut tietoinen, että ulkoministeri Pekka Haavistolla oli todettu koronatartunta. Ilta-Sanomien mukaan Marin ja Haavisto olivat osallistuneet perjantaina samoihin valtioneuvoston kokouksiin.

Seiska uutisoi sunnuntaina silminnäkijätietojen ja salakuvan perusteella, että Marin juhli ja ”tanssahteli” Helsingin yössä lähes aamuneljään asti. Seiskan mukaan Marinin kanssa bilettivät ainakin aviomies Markus Räikkönen, tubettaja Tuure Boelius, missi-somevaikuttaja Sabina Särkkä ja valokuvaaja-bloggari Janita Autio.

Sunnuntaina Tuomas Enbuske ihmetteli somessa Marinin juhlimista kahdessa yökerhossa, vaikka hänelle oli kerrottu Haaviston tartunnasta, joten Marin twiittasi saaneensa lauantai-iltana tiedon Haaviston tartunnasta ja että hän ei ollut saanut ohjeistusta välttää kontakteja.

Myöhemmin Marin twiittasi, että oli saanut tiedon varotoimenpiteistä vasta sunnuntaina, jolloin hän sanoo varanneensa testiajan.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan valtioneuvoston turvallisuusyksikkö lähestyi valtioneuvoston jäseniä lauantai-iltana kahdesti tekstiviesteillä, joissa kehotettiin kaikkia Haaviston kanssa tekemisissä olleita välttämään muita kontakteja toistaiseksi. Ensimmäinen viesti kontaktien välttämisestä lähetettiin valtioneuvoston keskeiselle henkilöstölle noin klo 20 ja toinen viesti laajemmalla jakelulla klo 22. Jakelussa ovat mukana kaikki ministerit.

Sunnuntai-iltana Marin vielä selvitti Helsingin Sanomille, että kontaktien välttämiseen kehottava tekstiviesti lähetettiin puhelimeen, jota hänellä ei ollut mukanaan. Hänellä oli vain eduskunnan puhelin, johon valtiosihteeri Henrik Haapajärvi vahvisti HS:lle soittaneensa lauantai-iltana noin kello 19.20. Haapajärvi sanoi, ettei antanut kyseisessä puhelussa Marinille ohjetta välttää kontakteja.

Marin sanoo luottaneensa puhelimitse saamaansa tietoon, että karanteenia ei tarvita.

– Minun itse olisi pitänyt käyttää siinä parempaa harkintaa, hän myöntää HS:lle.

– Ja ymmärtää asettaa informaatio sellaiseksi, että tarkistan toisen kerran.

Kuva: Valtioneuvoston kanslia / Laura Kotila

SUOSITUIMMAT