Seiska: Kolme kilpailijaa jättäytyi pois Kelly Kalonjin missikisojen finaalista – tästä on kyse


Miss Afro Diaspora Finland -missikilpailun järjestäjinä toimivat vuoden 2013 Miss Helsinki Kelly Kalonji ja Obi-West Utchaychukwu.

Kisan voittajaksi kruunattiin lauantain finaalissa Zakiya Joval. Kolme kilpailijaa jättäytyi pois kisasta ennen finaalia ja yksi heistä oli Robeley Salminen, joka avautui Instagramin Stories-osiossa. Hän kertoi, että sopimus ei ole mielestään laillinen.

– Sopimuksen allekirjoitustilanteessa ei annettu tarpeeksi aikaa keskittymään ja ymmärtämään, mihin oltiin suostumassa. 

– Kilpailun säännöt on yksinkertaisuudessa se, että järjestäjillä on oikeus kilpailijan kuviin, ääneen ja siihen, mitä kilpailija saa tai ei saa puhua. Järjestäjillä on oikeus muuttaa kilpailun palkintoa ja oikeastaan kaikkia oikeuksia, MUTTA kilpailija ei saa millään tasolla puhua mitään pahaa kilpailusta. Ei ennen, ei kilpailun aikana eikä myöskään kilpailun jälkeen.

Robeley kertoi myös 2 5000 euron sakosta, joka johtuisi hänen mielestään ”menetyksistä, mitä järjestäjille aiheutuu kun kilpailija lähtee”.

– Kieltäydyin maksamasta koska tiesin, etten ole aiheuttanut mitään sellaista, josta voisi aiheutua 2 500 euron kuluja järjestäjille.

Kelly kommentoi asiaa Seiskalle.

– Lakimiehemme hoitaa asiaa. Minua harmittaa, mutta odotinkin tällaista. Oltiin alkuun shokissa, kun kaikki tapahtui. Olin juuri kotiutunut kuvauksista ulkomailla, ja mietin, että mikä tämä on.

– Nämä tytöt, jotka ovat jättäneet kilpailun, ovat laiminlyöneet vastuualueitaan. Muut tytöt ovat todella harmissaan tästä. 

Kelly kritisoi naisia, jotka jättäytyivät kisasta viime metreillä.

– Kaikki vaatteet finaalia varten tehtiin mittaustyönä, ja kankaat on tuotu Nigeriasta asti. Suunnittelijan työt menivät hukkaan.

– Jotkut heistä lähtivät henkilökohtaisten syiden takia, ja sellaista välillä tapahtuu. Mutta tuollaisia muita kiittämättömiä ihmisiä on aina olemassa. He eivät pärjäisi missään muissa kisoissa, tiedän sen.

Kelly kertoi vielä, että sopimukset olivat henkilökohtaisia.

– Ei ketään pakotettu allekirjoittamaan sopimuksia. Nykypäivänä kaikissa missikisoissa on sopimukset, joten tämä ei ole mikään uusi asia.

Lähde: Seiska

SUOSITUIMMAT