Seiska: Näin syyttäjä kommentoi Maisa Torpan tapausta


Kohukaunotar Maisa Torppa joutui pari vuotta sitten myrskyn silmään. Poliisi tutki tapausta, jonka johdosta Maisaa epäiltiin laittomasta uhkauksesta ja vahingonteosta. Muun muassa Seiska uutisoi, että Maisan epäiltiin rikkoneen tai hävittäneen lapsen leluja sekä uhanneen tätä suusanallisesti ja puukolla.

Nyt aluesyyttäjä Kati Kuoppala on tehnyt asiassa syyttämättäjättämispäätöksen.

– Koska kukaan paikalla olleista ei ole esitutkinnassa kertonut väitetyistä tapahtumista eikä niistä muutoinkaan ole saatu suoraa näyttöä, joka ei perustuisi kuulopuheisiin ja tulkintoihin tapahtumien kulusta, katson ettei asiassa ole näyttöä epäillyn syyllisyyden tueksi ja jätän syytteen asiassa nostamatta, syyttäjä toteaa Seiskan hankkimassa päätöksessä.

Seiskan selvityksen mukaan syyttäjä puuttuu myös siihen, ettei epäillyn vahingonteon laadusta ja määrästä ole esitetty selvitystä.

– Törkeä vahingonteko edellyttäisi erityisen arvokkaan omaisuuden vahingoittamista taikka teolta muita erityisiä olosuhteita. Mikäli tekoa olisi arvioitava lievänä tai perusmuotoisena vahingontekona, olisi rikoksen syyteoikeus vanhentunut kahdessa vuodessa teon tekemisestä eli 7.11.2022.

Maisa on kiistänyt kuulusteluissa syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

SUOSITUIMMAT