Seiska: Sanna Kiiskin uhreille shokkikäänne oikeudenkäynnissä


Helsingin käräjäoikeudessa puidaan parhaillaan rikosvyyhtiä, jossa on syytettynä toimittajana tunnettu Sanna Kiiski. Seiska on seurannut oikeuskäsittelyä tiiviisti.

Kiiskiä syytetään törkeästä työeläkepetoksesta, törkeästä velallisen epärehellisyydestä, petoksesta, maksuvälinerikoksesta sekä luvattomasta käytöstä.

Jälkimmäisessä rikosnimikkeessä on kyse siitä, että Kiiski kertoi syytteen mukaan useille henkilöille tekevänsä pilottijaksoa uuteen tv-ohjelmaan. Näin hän sai asianomistajat luovuttamaan itselleen erilaisia arvotavaroita, joista ainakin osa päätyi todellisuudessa panttilainaamoon.

Nyt Seiska uutisoi, että tavaransa menettäneet henkilöt saivat kuulla oikeussalissa shokkivaatimuksen. Panttilainaamoiden näkemyksen mukaan pantattujen korujen omistusoikeus on siirtynyt heille.

– Asianosaisille annetaan lunastusoikeus, ja heillä on kuukausi aikaa maksaa panttilainansa pois. Mikäli arvoesineitä ei lunasteta kuukauden sisällä, ne myydään julkisella huutokaupalla, ehdotti kahta eri panttilainaamoa edustanut juristi Peter Rasmussen Seiska mukaan.

Sannan huijatuksi joutuneet henkilöt pitivät asian saamaa käännettä luonnollisesti epäoikeudenmukaisensa.

– Tämä käänne tuli Sannallekin järkytyksenä, Kiiskin lakimies Maria Autio toteaa Seiskalle.

SUOSITUIMMAT