Seiska: Vesku Loirin testamenttikäräjillä yllätyskäänne – ex-vaimo astui esiin


Espoossa alkoi viime viikolla oikeuskäsittely Vesa-Matti Loirin perinnönjakoon liittyen. Ensin käsitellään kysymystä, saako testamentissa pesänselvittäjäksi määrätty Tuula Rainto hoitaa tehtävän. Myöhemmin käsitellään erikseen, onko testamentti pätevä.

Seiskan toimittaja on ollut oikeusistunnossa paikalla.

Loirin Jenni-tyttären kanta on se, että viime vuoden huhtikuussa tehty testamentti ei ole pätevä. Hän on vedonnut oikeudessa isänsä heikkoon terveydentilaan. Myös Loirin ex-vaimo Riitta Loiri on samalla kannalla.

– Huhtikuussa hän ei enää jaksanut vastata puheluihin vaan nukkui paljon ja oli tosi huonona. Hänen luonaan oli tuolloin lapsuudenystävä Noona, joka sanoi, ettei sovi tulla, Riitta Loiri kuvaili oikeudessa.

Hän kertoi viettäneensä ex-miehensä kanssa päivittäin aikaa ennen huhtikuuta. He olivat keskustelleet myös testamenttiasioista.

– Se (uusi testamentti) tuntui oudolta, sillä Vesku ei ollut puhunut minulle tästä mitään, Riitta totesi oikeudessa.

Uusimman testamentin mukaan Riitta Loiri olisi saanut perintönä 15 000 euroa. Hän siis kiisti testamentin, vaikka se on vastoin hänen omaa etuaan.

– Haluan, että asiat menevät oikeudenmukaisesti kuten Vesku olisi halunnut. Se, mitä nyt on tapahtunut, on suuri vääryys, Riitta kommentoi Seiskalle istunnon päätyttyä.

SUOSITUIMMAT