Seksuaalirikoksista syytetty Veijo Baltzar liikkui Helsingissä nuoren kaunottaren kanssa


Viime marraskuussa tutkintavankeudesta vapautunut kulttuurineuvos Veijo Baltzar on nähty Helsingin Punavuoressa yhdessä vaalean kaunottaren kanssa, kirjoittaa Seiska.

Kirjailija ja teatteriohjaaja Veijo Baltzaria, 78, epäillään useista vakavista rikoksista, kuten törkeästä ihmiskaupasta ja seksuaalirikoksista. Osa rikoksen uhreista on ollut epäiltyjen rikosten tapahtumahetkellä alaikäisiä.

Tapauksen oikeuskäsittely on kuitenkin kesken, ja yli vuoden tutkintavankeudessa istunut Baltzar päästettiin vapauteen viime marraskuussa odottamaan tuomiota.

Paparazzi törmäsi Punavuoressa

Baltzar on nyt nähty Helsingin Punavuoressa kiertelemässä kauppoja nuoren kaunottaren kanssa. Paikalle sattunut Seiskan paparazzi Panu Hörkkö kyseli mieheltä menneillään olevan rikosprosessin kuulumisia.

Seiskan mukaan kohukirjailija ei itse ajattele tehneensä mitään väärää.

– Kaikki on ihan hyvin. Niillä on 40 todistajaa, mutta niillä ei ole mitään minua vastaan. Olen syytön.

Baltzar ei halunnut toimittajan ottavan itsestään kuvia, ja sai asiasta Hörkön mukaan ”hepulit”. Kulttuurineuvos yritti suojella kasvojaan nostamalla kädet eteen, ja pakeni paikalta. Myöskään seurassa ollut mysteerikaunotar ei ollut hyvillään valokuvaamisesta, vaan riensi kohti läheistä kahvilaa.

Tuomio aikaisintaan loppuvuodesta

Palkitun kulttuurivaikuttajan oikeudenkäynti on venähtänyt pitkäksi ja viimeinen istuntopäivä on näillä näkymin kesäkuun 12. päivä. Tuomiota ei odoteta kuultavan ennen loppuvuotta.

Baltzaria epäillään todennäköisin syin monenlaisista vakavista rikoksista. Pitkän listan rikosnimikkeitä ovat: törkeä ihmiskauppa ja ihmiskauppa, törkeä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus, seksuaalinen hyväksikäyttö, pahoinpitely ja laiton uhkaus.

Syyttäjä vaatii Baltzarille 6-7 vuotta ehdotonta vankeutta.

Lähde: Seiska

Kuva: Wikimedia Commons

SUOSITUIMMAT