Sofia Bélorfin nimissä kirjoitettu kirja hämmentää – päähenkilöinä ”Niko Ranta-aho ja Janne Tranberg”


Tällä viikolla nettiin ilmestyi useammalle sivustolle myyntiin Hesburgesking-niminen kirja. Kirjailijan kohdalla komeilee Sofia Bélorfin nimi, tosin ilman e-kirjaimen aksenttiväkästä. Opuksen nimi puolestaan viittaa Janne ”Nacci” Tranbergiin, joka syytteen mukaan myi Tor-verkossa huumeita Hesburkerking-nimimerkillä.

Kirja on mitä ilmeisemmin jonkinlainen sekoitus faktaa ja fiktiota. Päähenkilöinä seikkailevat Niko ja Nakki. Bélorfin lisäksi Hesburger-ketju on asetettu kyseenalaiseen valoon, sillä kirjan kannessa on pikaruokaketjun logoa muistuttava kuvio.

Kirjan markkinointiin on perustettu oma nettisivusto, mutta minkäänlaisia yhteystietoja sieltä ei luonnollisestikaan löydy. Opuksen lisäksi myynnissä on t-paitoja, joissa esiintyy muun muassa Nikon ja Nakin nimet. Verkkosivustolla kuitenkin ilmoitetaan, että maksujärjestelmä ei tällä hetkellä toimi ja tilaaminen ei ole siksi mahdollista.

Liekö asialla jotain tekemistä sen kanssa, että Seiskan tietojen mukaan Sofia Bélorf on tehnyt kirjasta rikosilmoituksen.

SUOSITUIMMAT