IS: Pia Nykäsen 19v poika on joutunut teho-osastolle


Matti Nykäsen Pia-leski on joutunut jälleen traagiseen tilanteeseen. Hänen Miska-poikansa on sairaalassa tehohoidossa. Pia Nykänen kertoo poikansa joutuneen ensin kolmeksi päiväksi vuodeosastolle viime sunnuntaina.

– Miskan paksusuoli todettiin tähystyksessä haavaiseksi. Keskiviikkona hän pääsi kotiin, ja kaikki vaikutti olevan parempaan päin, kunnes tilanne paheni yllättäen keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Miskan ylävatsan kivut vaikuttivat olevan kello kolmen jälkeen yöllä niin järkyttävän kovia, että minun oli pakko soittaa ambulanssi. Syy selvisi sairaalassa: nyt Miskalla oli vuorostaan iskenyt haimatulehdus päälle, ja koska tulehdusarvot olivat hurjat, hän joutui saman tien teholle, Pia selvittää Iltasanomille.

Tilanne on erityisen raastava myös siksi, että Matti Nykänen menehtyi haimasyöpään helmikuussa kaksi vuotta sitten. Pia kuitenkin luottaa täysin poikansa selviytymiseen.

– Onneksi Miskan haimatulehdus ei kuitenkaan johdu ainakaan alkoholista, se on varma juttu. Miskan kohdalla kyse on varmaan ikävien sattumien summasta. Olen kuitenkin varma, että hän voittaa tämänkin taistelun.

SUOSITUIMMAT