Solar Films hankki filmausoikeudet Max Seeckin kirjaan – luvassa kansainväliset mitat täyttävä tv-sarja


Tuotantoyhtiö Solar Films on hankkinut tv- ja elokuvaoikeudet kirjailija Max Seeckin, 38, tulevaan rikosromaaniin, joka kantaa nimeä Merkitty.

“Heinäkuussa julkaistava romaani on herättänyt jo ennen julkaisua niin suurta kiinnostusta, että sen oikeuksista käytiin tarjouskilpailua”, kertoo Maxin kirjallisuusagentti Elina Ahlbäck.

Solar Films tuottaa kyseisestä romaanista kansainväliset mitat täyttävän tv-sarjan, jonka aikataulusta toimitusjohtaja Jukka Helle kertoo seuraavaa:

“Sarjan kehitys- ja käsikirjoitustyö alkavat vuonna 2024 ja varsinainen tuotanto aikaisintaan vuonna 2025. Aikataulut tarkentuvat toki projektin edetessä. Olemme Solarissa todella iloisia saadessamme jatkaa yhteistyötä Maxin kanssa.”

Merkitty julkaistaan heinäkuussa 2024. Teos, kansainväliseltä nimeltään Milo, on myyty jo nyt ennen julkaisua Saksaan Bastei Lübbe -kustantamolle sekä Norjaan Aschehoug-kustantamolle, jotka ovat Maxin kustantajia kyseisissä maissa. Aschehoug tunnetaan myös Jo Nesbøn alkuperäisenä kustantajana. Ranskassa kirjan kustantaa Mera Éditions, joka keskittyy julkaisutoiminnassaan kansainvälisiin bestseller-rikoskirjailijoihin. Suomessa Merkityn kustantaa Seeckin suomenkielisten alkuteosten kustantaja Tammi. Kansainvälisiä kustantajia on tulossa lisää ja julkaisut ulkomailla ajoittuvat vuoteen 2025.

Elina Ahlbäck on vastannut kattavasti kaikesta Maxin kansainvälisestä toiminnasta ja sopimusneuvotteluista jo kahdeksan vuoden ajan. Hän pitää uutta romaania aivan poikkeuksellisen uniikkina ja universaalina taide- ja shakkipelien maailmaan sijoittuvana jännitysromaanina.

“Merkitty on herättänyt valtavasti huomiota niin kansainvälisten kuin suomalaistenkin elokuva- ja tv-tuottajien keskuudessa, ja olemme Max Seeckin kanssa todella iloisia, että Solar Films valikoitui Merkityn pohjalta kuvattavan kansainvälisen tason tv-sarjan tuottajaksi”, Elina toteaa.

Lähde: Solar Films

SUOSITUIMMAT