Suomalaiset kokevat erikoista mässäilyhäpeää – tunnistatko itsessäsi samoja piirteitä?


Heli-niminen nainen kertoi hiljattain avoimesti Facebookissa kokemastaan häpeäntunteesta. Hän totesi olevansa ylipainoinen. Siitä syystä Heliä oli nolottanut tilata kaksi hampurilaisateriaa vain itselleen. Hän oli pelännyt kotiinkuljetusfirman kuskin reaktiota moiseen ahmimiseen.

Heli oli laittanut television ja radion pauhaamaan, jotta vaikuttaisi siltä, että asunnossa on muitakin syöjiä. Naisen hellyttävä tunnustus sai muutkin paljastamaan mässäilyyn liittyviä juonitteluitaan.

Kati myönsi maksaneensa useaan kertaan kaksi suklaalevyä erikseen. Näin homman saa vaikuttamaan siltä, että toinen levy on mukamas jollekin toiselle. Kia puolestaan kertoi lavastaneensa kebabin ja pizzan samalla kertaa ostamisen juomataktiikan avulla. Hän oli tilannut kylkeen kaksi erilaista limsaa, jotta kyseessä näyttäisi olevan kahden eri ihmisen makumieltymykset. Toista limsamakua hän ei voinut itse edes sietää.

Vähän vastaavaa juomajuonta on käyttänyt Milla. Hän on ostanut pillimehun turhan päiten ruokatilauksen yhteydessä harhauttaakseen myyjää. Elina puolestaan kertoi tuttavansa mässäilyhäpeästä. Tällä on kuulemma tapana tilata itselleen useampi pizza kerralla kotiinkuljetettuna. Tuttava kaivaa kaapista kenkiä eteisen lattialle ennen kuskin tuloa. Hei, pizzat tuli! -huhuilu tyhjään kämppään kruunaa lättylavastuksen.

Onko sinulla ollut vastaavia (turhia) häpeäntunteita pikaruokaan liittyen? Allekirjoittanut tunnustaa ajatelleensa hampurilaisravintolassa kolmen erilaisen sapuskan tilanneena, että eihän tuo työntekijä voi tietää sitä, että asun yksin.

Keskustelun bongasi ensimmäisenä Feissarimokat.com.

SUOSITUIMMAT