Suomalaispoliisi kirjoitteli joulutunnelmissa: ”Jonkun ihmeen höpöheinän vaikutuksen alaisena”


Monet puurtavat joulun pyhätkin töiden parissa. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö juhlatunnelmaan voisi antautua sorvinkin ääressä. Näin on toiminut ainakin eräs virkavallan edustaja, joka on kirjoittanut Meri-Lapin poliisin tuoreen raportin.

Hän on päätynyt kertomaan jouluaaton rikosepäilyistä hieman rennommalla tyylillä. Eihän jouluna kaiken tarvitse olla niin vakavaa, vaikka vakavista asioista puhutaankin.

– Harmaasilmäinen valkoparta istuu keinutuolissa ja katselee ympärillään olevaa hyörinää ja pyörinää. Keittiöstä leijailee valmistuvien jouluruokien herkulliset tuoksut ja pienet tonttumaiset askeleet kipittävät pitkin huonetta.

– Kohta olisi se vuoden kiireisin päivä. Ennen töihin lähtöä voisi kuitenkin vielä katsoa, miten siellä Meri-Lapin poliisilla on jouluaatto alkanut (…) Tontut ovat kyllä ahkerasti kierrelleet, mutta kyllä jokapäiväisestä poliisilaitoksen raportista on ollut vuoden aikana hyötyä, miettiessä sitä, että ketkä ovat olleet kiltisti ja ketkä vähemmän kiltisti. Joidenkin kohdalla välillä tuntuu, että loppuvatkohan risut metsästä, kun tontut niitä joka vuosi heille pakkaavat, poliisi sanailee.

Hän jatkaa jouluista tyyliään kertoessaan poliisin haaviin jääneestä rattijuoppoepäillystä.

– Tervolassa poliisipartio pysäytti henkilöauton myöhään torstai-iltana. Hyvä, että tarkastavat missä kunnossa siellä ajellaan. Tontut ovat kertoneet pukillekin, että jotkut ajavat jonkun ihmeen höpöheinän vaikutuksen alaisena tai saatika sitten liian monen tömpsyn jälkeen. Pukille ainakin aina on joulumieli riittänyt reen kuljettamiseen.

– Tälle kuljettajalle olikin tehty tuollainen testi, joka oli näyttänyt positiivista tulosta bentsop… bentsod… nyt pitää kyllä laittaa jo silmälasit päähän. Bentsodiatsepaamille!

Kemissä oli puolestaan tavattu kaveri, joka oli yrittänyt esittää sangen anteliasta miestä, mutta totuus oli poliisin epäilyn mukaan aivan päinvastainen.

– Partio on näemmä käynyt aattoyönä myös Kemissä Hepolassa tarkastamassa auton vetokoukussa olevia polkupyöriä. Siellä nuori mies on ollut joulutunnelmissa ja hän on kertonut ostaneensa polkupyörät joululahjaksi. Sehän on hienoa, kun näin ovat ihmiset anteliaita joulun aikaan. Nopeasti oli kuitenkin käynyt ilmi, että pyörät ovat ilmoitettu varastetuiksi. Niinpä tietenkin.

– Pitäisi antaa joulupukin hoitaa lahjojen hankkimiset, poliisi suosittelee raportissaan.

SUOSITUIMMAT