Suunnitteletko lomareissua? Näillä vinkeillä varaat matkasi edullisemmin


Lomailu on aina yhtä mukavaa ja matkan suunnitteleminen kannattaakin aloittaa ajoissa, jotta voit säästää sievoisen summan matkakustannuksissa. Olipa kyseessä sitten lyhyt kotimaan matka tai pidempikin reissu ulkomaille, on olemassa monta vinkkiä siihen, miten matkan voi varata edullisemmin. Huolellinen taustatyö mahdollistaa matkahaaveet pienemmällekin budjetille, eikä eksoottisemmankaan matkan tarvitse jäädä pelkäksi haaveeksi. Lue alta parhaat vinkit edullisten matkojen tekemiseen!

Aloita matkan etsiminen hyvissä ajoin

Paras keino säästää rahaa matkoissa on aloittaa matkan suunnittelu hyvissä ajoin. Lennot ja majoitukset jopa kaikkein suosituimpaan sesonkiaikaan voi löytää todella edullisesti muutamia kuukausia ennen matkaa. Jos esimerkiksi suunnittelet kesälomareissua etelän lämpöön, kannattaa lentoja ryhtyä katselemaan jo tammikuussa. Tällöin saat edullisten lentojen lisäksi myös varattua majoituksen suosituimpiin paikkoihin, joiden saatavuus liian lyhyellä varoitusajalla voi olla hankalaa. Aikainen lintu madon nappaa sopii hyvin edullisia matkoja varaavan motoksi. 

Hyödynnä äkkilähtöjen loistavat tarjoukset

Jos määränpäällä ja ajankohdalla ei ole niin väliä, ovat äkkilähdöt  loistava mahdollisuus edullisia matkoja etsivälle. Jos tavoite on vain päästä lomalle ja suunnitelmallisuus ei ole vahvin juttusi, niin äkkilähtö sopii sinulle täydellisesti. Äkkilähdöt ovat viime hetkellä myytäviä hajapaikkoja, joita löytyy moniin eri kohteisiin. Lähtökin voi olla toki jo muutaman päivän päästä, mutta matkat voi saada todella edulliseen ”last minute” -hintaan. 

Lukitse halvat tarjouslennot heti

Jos eteesi osuu todella halvat lennot, kannattaa ne lukita mahdollisimman nopeasti. Yleensä poikkeuksellisen halvat lennot eivät nimittäin ole tarjolla kuin muutaman tunnin ajan, joten huomenna et välttämättä enää löydä niitä. Lentojen varaamisessa ei siis kannata aikailla varsinkaan silloin, jos sopiva kohde ja ajankohta osuvat kohdalle. Yllä mainitut äkkilähdöt kuuluvat myös näihin halpojen lentojen ryhmään, joten nämä sopivat loistavasti nopeita päätöksiä tekevälle matkaajalle, jolla ei ole sen suurempia suunnitelmia tai toiveita lomamatkan suhteen. 

Matkusta sesongin ulkopuolella

Jo muutaman päivän tai viikon heitto sesongista voi mahdollistaa todella edulliset matkavaraukset. Kannattaa siis miettiä, olisiko kesälomareissu mahdollista toteuttaa jo toukokuussa tai vastaavasti elokuussa. Esimerkiksi monissa Etelä-Euroopan suosituissa lomakohteissa on hyvät kelit jo varhain toukokuussa. Ja mikä parasta, sinne pääsee tuona ajankohtana paljon edullisemmin, koska sesonki ei ole vielä alkanut. Sesongin ulkopuolisia matkoja kannattaa katsoa erityisesti suosittuihin rantalomakohteisiin. 

Vertaa eri kohteita ja harkitse myös vähemmän suosittuja paikkoja

Kohteen valinta riippuu tietenkin paljon matkaajan budjetista, joten on hyvä vertailla eri kohteita keskenään. Suosittuihin lomakohteisiin lentäminen on yleensä halvempaa reittilennoilla  ja mitä eksoottisempi kohde, sitä kalliimpi lento. Jos et kuitenkaan ole täysin ehdoton matkakohteen suhteen, kannattaa eri kohteita selailla avoimin mielin. Voit nimittäin löytää todella hyviä tarjouksia hieman vähemmän suosittuihin kohteisiin. Toki kannattaa myös aina huomioida kokonaiskustannukset ja tutustua kohteen yleiseen hintatasoon. 

Hyödynnä alennuskoodit ja tarjoukset

Lomamatkoillekin on mahdollista löytää erilaisia tarjouskoodeja ja ne kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Alennuskoodeja löytyy monilta eri sivustoilta, kuten BonusPanda.com, sekä myös matkatoimistojen omilta sivuilta. Alennuskoodit ja tarjoukset voivat sisältää hyviä etuuksia sekä lentoihin että majoituksiin. Erityisesti kotimaan matkailussa voit hyödyntää loistavia majoitustarjouksia, joissa usein etukäteisvaraukselle voi saada esimerkiksi yhden ilmaisen yön. 

Varaa lennot ja majoitus erikseen

Vaikka pakettimatkojen varaaminen onkin helppoa, se ei välttämättä tarkoita, että ne olisivat edullisempia. Paketin hinta riippuu myös paljon siitä, mitä matkaan sisältyy. Ensikertaa reissaavan ehkä kannattaakin ottaa turvallinen valmispaketti, mutta kokeneempi reissaaja voi säästää rahaa varaamalla lennot ja majoituksen erikseen. Kun kohdalle osuu erityisen halvat lennot, voi sen jälkeen lähteä valitsemaan juuri itselle mieluisinta majoitusta. Tällöin voi saada  enemmän valinnanvaraa matkakohteessa ja päästä käsiksi edullisiin majoitustarjouksiin muuta kautta. 

Maksa luottokortilla 

Suosittelemme luottokortilla matkojen maksamista, sillä sen avulla saat hieman paremman kuluttajansuojan matkapakettiisi. Tämä helpottaa ongelmatilanteissa, jotka voivat syystä tai toisesta muodostua joskus jopa hieman hintaviksi. Älä myöskään ota turhia riskejä varaamalla lentoja tai majoituksia epämääräisiltä sivustoilta. Tarkista aina, että kyseessä on luotettava ja hyvämaineinen sivusto. 

Ole joustava ja karsi ylimääräiset kulut

Kaikkein halvimmin matkaan pääsee silloin, kun olet valmis olemaan hieman joustava ajankohdan ja muunkin suhteen. Matkapäivissä on helppo joustaa silloin, kun aloitat matkan suunnittelun hyvissä ajoin. Kun olet löytänyt hyvän kohteen, tutustu hieman kohteen tarjontaan ja mieti, mitä kaikkea voit siellä tehdä pienellä rahalla tai jopa ilmaiseksi. Meillä on kaikilla hieman eri toiveita ja odotuksia loman suhteen, mutta pienelläkin rahalla on täysin mahdollista päästä mukavalle lomalle. Hyödynnä yllä olevat vinkit ja nauti edullisesta lomamatkasta!

SUOSITUIMMAT