Syyte: Potilas otti ensihoitajan panttivangiksi Sonkajärvellä – IS: Ampui haulikolla kohti


Iltasanomat uutisoi Sonkajärvellä viime vuoden marraskuussa tapahtuneesta tapahtumaketjusta, jonka johdosta 34-vuotiaalle miehelle vaaditaan kahdeksan vuoden linnatuomiota.

Ensihoitajat olivat menneet miehen kotiin antamaan tälle hoitoa. Syytteen mukaan mies oli hakenut katkaistun haulikon ja uhannut sillä ensihoitajia. Toinen näistä oli päässyt pakenemaan ulos.

Iltasanomien läpikäymistä oikeuspapereista käy ilmi, että miehen epäillään vaatineen itselleen muun muassa ensihoitajien lääkelaukkua. Muussa tapauksessa hän vahingoittaisi panttivankia.

Iltasanomien selvityksen mukaan mies oli vahvasti päihtynyt. Jossain vaiheessa hänen huomionsa oli herpaantunut ja ensihoitaja oli päässyt pakenemaan. Syytteen mukaan mies oli tässä vaiheessa ampunut kohti uhria, mutta laukaus oli osunut katon rajaan.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta muun muassa tapon yrityksestä, panttivangin ottamisesta, laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta, törkeästä ryöstöstä, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, törkeästä varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Iltasanomien selvityksen mukaan mies on myöntänyt syyllistyneensä panttivangin ottamisen sijaan vapaudenriistoon, tapon yrityksen sijaan vaaran aiheuttamiseen ja törkeän ryöstön sijaan ryöstön yritykseen.

SUOSITUIMMAT