Tältä näyttää Viaplayn toukokuu – menestyselokuvia ja uusia sarjoja

Toukokuussa Viaplay-palveluun saapuu mm. himottuja alkuperäissarjoja ja Spider-Man-elokuvia. Heti vapun jälkeen päästään jännittämään odotetun Cold Couragen parissa, ja viikkoa myöhemmin jatkuu yksi Viaplayn suosituimmista alkuperäissarjoista – Advokaten. Loppukuusta hypätään vauhdikkaan toimintatrillerin Koneiston matkassa Ruotsin ja Norjan rajaseudulle.

Sarjat

Cold Courage (Viaplay Original)

Viaplay-elokuvat-ja-viaplay-sarjat- Cold-Courage
Viaplay elokuvat ja sarjat Cold Courage

1. kausi | Poliittinen trilleri

Pihla Viitalan tähdittämä Cold Courage saa odotetun ensi-iltansa Viaplayssa 3. toukokuuta. Kansainväliset mitat täyttävä poliittinen trilleri vilisee sekä kotimaisia eturivin näyttelijöitä että kansainvälisesti tunnettuja kovia nimiä. Jännittävän sarjan pääosissa nähdään Viitalan lisäksi mm. John Simms, Jakob Eklund, Sofia Pekkari, Caroline Goodall, Arsher Ali ja Antti Reini.

Pekka Hiltusen Studio-rikosromaaneihin perustuvan Cold Couragen keskiössä ovat kaksi pohjoismaalaista naista, Lia ja Mari, joiden tiet kohtaavat Lontoossa. Naiset eroavat toisistaan kuin yö ja päivä: itsevarma ja voimakastahtoinen psykologi Mari haluaa muuttaa maailmaa, ujo graafikko Lia pysyttelee varjoissa paeten väkivaltaista stalkkaajaansa. Mari pyrkii estämään vaarallisen poliitikon Arthur Friedin nousun maan johtoon, mutta hän tarvitsee tunnistamattomia taustavoimia sabotoidakseen miehen vaalikampanjan. Varjoissa pysyttelevä Lia sopii tehtävään täydellisesti.

Cold Couragen keskiössä on Marin ja Lian välinen suhde, mutta siinä käsitellään myös yhteiskunnallisesti ajankohtaisia aiheita, kuten ihmiskauppaa, pakolaiskriisiä, poliittista populismia ja luonnonvarojen hyväksikäyttöön liittyviä teemoja.

Alkuperäissarjan käsikirjoituksesta vastaavat David Joss Buckley ja Brendan Foley. Sarjan ovat ohjanneet pitkän linjan ruotsalainen elokuvaohjaaja Agneta Fagerström Olsson (Wallander: Kaipaus, Wallander: Rauhaton mies) ja Kadir Ferati Balci (Marry Me, Turquaze).

Cold Couragen on tuottanut suomalainen tuotantoyhtiö Luminoir yhdessä irlantilaisen Vico Filmsin, belgialaisen Potemkinon sekä islantilaisen Sagafilm Nordicin kanssa. Sarjan tuottajina toimivat Markku Flink ja Pauli Pentti Luminoirista. Cold Couragen kansainvälisestä levityksestä Pohjoismaiden ulkopuolella vastaa Lionsgate.

8-osaista sarjaa kuvattiin Lontoossa, Dublinissa, Antwerpenissä ja Kajaanissa, ja siinä puhutaan pääosin englantia. Cold Courage saa ensi-iltansa Viaplayssa sunnuntaina 3. toukokuuta, jolloin katsottavissa on kaksi ensimmäistä jaksoa. Tämän jälkeen palveluun saadaan yksi uusi jakso viikossa.

Advokaten (Viaplay Original)

Viaplay-elokuvat-ja viaplay-sarjat
Viaplay elokuvat ja Viaplay sarjat

2. kausi | Draama / Jännitys

Ruotsalaiskirjailija Jens Lapiduksen alkuperäisideaan perustuva sarja Advokaten nousi ilmestyessään katsotuimmaksi Viaplayn alkuperäissarjaksi. Sarja jatkuu toisen tuotantokauden jaksoilla Viaplayssa 10. toukokuuta. Tiivistunnelmaisen sarjan uusia jaksoja kuvattiin Malmön ja Kööpenhaminan lisäksi myös Suomessa.

Menestyssarjan toinen kausi jatkuu suoraan ensimmäisen kauden dramaattisesta huipennuksesta. Frank on juuri vapautettu syyttömänä ja haluaa palata takaisin normaaliin elämäänsä – menneisyys ei kuitenkaan päästä häntä irti helpolla. Järkyttävä löytö saa Frankin aloittamaan tutkinnan yhdessä pahimman vihollisensa kanssa. Tutkinta johtaa miehet syvälle Tanskan oikeusjärjestelmän sokkeloihin ja nostaa esiin vaikeita kysymyksiä – kuinka kauan kaksi vihollista voivat esittää ystäviä? Ja kenen täytyy tehdä viimeinen siirto pelissä, joka osoittautuu vaarallisemmaksi kuin kukaan osasi kuvitella?

Pääosissa jatkaa sama näyttelijäjoukko kuin ensimmäisellä kaudella, eli Alexander Karim (Tyrant, Arne Dahl) näyttelee puolustusasianajaja Frank Nordlingia, Malin Buska (A Discovery of Witches, Tyttökuningas) hänen sisartaan ja tanskalaisnäyttelijät Thomas Bo Larsen (Petos, Jahti) rikollispomo Thomas Waldmania ja Nikolaj Kopernikus (Rikos) asianajaja Sven-Erik Wiséniä.

Kahdeksanosaisen toisen kauden käsikirjoituksesta vastasivat ensimmäisen kauden tapaan Charlotte Lesche (Vettä sakeampaa, Hassel) ja Karin Gidfors. Uuden kauden ovat ohjanneet Geir Henning Hopland ja Pontus Klänge, ja sen tuottajina toimivat Ina Sohlberg ja Nicklas Wikström Nicastro. Sarjan kansainvälisestä jakelusta vastaa Studio Canal ja sen tuottaa SF Studios.

Advokatenin 2. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa ovat katsottavissa Viaplayssa sunnuntaina 10. toukokuuta. Tämän jälkeen palveluun saadaan yksi uusi jakso viikossa.

Koneisto (Viaplay Original)

1. kausi / Toimintatrilleri

Viaplayn uusi alkuperäissarja Koneisto saa ensi-iltansa sunnuntaina 24. toukokuuta. Suomalaisväriä yhteispohjoismaalaiseen tuotantoon tuovat Antti Reini ja Sampo Sarkola. Sarjan pääosaa esittää tunnettu norjalainen Kristoffer Joner (The Revenant, Mission: Impossible – Fallout). Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Rune Temte (Captain Marvel, Eddie the Eagle), Hanna Alström (Kingsman: Kultainen kehä, Saamelaisveri), Julia Schacht (Melk) ja Anastasios Soulis (Johan Falk, Gåsmamman).

Koneisto on kahdeksanosainen trilleri, jonka tapahtumat keskittyvät Ruotsin ja Norjan rajaseudulle. Tapahtumat käynnistyvät, kun Olle, tavallinen perheenisä herää Sandefjordin ja Strömstadin väliseltä autolautalta. Edellisen illan tapahtumista miehellä ei ole muistikuvia, ja viereltään hän löytää kassillisen rahaa ja aseen. Ollen on yritettävä nopeasti selvittää, mitä oikein on tapahtunut, ennen kuin poliisit ottavat hänet huostaansa.

Antti Reini näyttelee sarjassa Håkania, päähenkilön puolison isän rakennusyhtiössä työskentelevää tarkastajaa, ja Sampo Sarkola nähdään roiston roolissa Nicolaina, joka juonii Ollen pään menoksi.

Kahdeksanosaisen sarjan käsikirjoituksesta vastaavat Kjersti Ugelstad (Wisting) ja Niclas Ekström (Lingonligan), ja sarjan ovat tuottaneet Anagram Sweden, Film i Väst ja Helsinki-filmi.

Kahdeksanosainen Koneisto saa ensi-iltansa Viaplayssa 24. toukokuuta, jolloin palveluun saadaan kaksi ensimmäistä jaksoa.

Muita toukokuun aikana Viaplayhin tulevia sarjoja:

The Cool Kids
Kausi 1 | Komedia
1. toukokuuta

Family Guy
Kausi 18 | Komedia / animaatio
1. toukokuuta

Deep State
Kausi 2 | Jännitys / toiminta
1. toukokuuta

For The People
Kaudet 1-2 | Draama
4. toukokuuta

My Dead Ex
1. kausi | Komedia/nuoret
11. toukokuuta

Freakish
Kaudet 1-2| Kauhu / Scifi
25. toukokuuta

Elokuvat

Spider-Man: Far From Home

Viime vuonna ensi-iltansa saanut Spider-Man: Far From Home on jatko-osa vuoden 2017 elokuvalle Spider-Man: Homecoming. Elokuvan ohjasi Jon Watts ja käsikirjoittivat Chris McKenna ja Erik Sommers. Sen pääosissa ovat Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau, J. B. Smoove, Jacob Batalon, Martin Starr, Marisa Tomei ja Jake Gyllenhaal.

Elokuvassa Peter Parker lähtee parhaiden ystäviensä kanssa lomalle Eurooppaan. Peterin aikeet jättää supersankaruus tauolle unohtuvat, kun hän lupaa auttaa Nick Furya.

Katsottavissa Viaplayssa 15. toukokuuta.

Spider-Man-elokuvat saapuvat Viaplayhin

Uusimman Spider-Man: Far From Home -elokuvan lisäksi 15. toukokuuta palveluun saadaan myös liuta muista Hämähäkkimies-leffoja. Mukana ovat Tobey Maguiren tähdittämä Spider-Man-elokuvatrilogia, vajaaksi leffasarjaksi jääneet The Amazing Spider-Man -elokuvat sekä uusimmat Marvel Cinematic Universen Spider-Man-leffat.

Kaikki edellä mainitut elokuvat ovat katsottavissa Viaplayssa 15. toukokuuta

Stockholm

Tositapahtumiin perustuva komedia.

Ethan Hawken ja Noomi Rapacen tähdittämä elokuva perustuu vuonna 1973 tapahtuneeseen pankkiryöstöön. Ryöstöä seurasi 6 päivää kestänyt panttivanki- ja piiritystilanne, jonka ratkettua panttivankeina pidetyt pankkivirkailijat halasivat vangitsijoitaan.

Mustalla huumorilla kyllästetty Stockholm kuvaa sieppaajan ja panttivangin välille muodostuvaa suhdetta tavalla, joka saa katsojan kiemurtelemaan tuolissaan. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2018, ja sen on ohjannut Robert Budreau.

Stockholm on katsottavissa Viaplayssa 2. toukokuuta.

Muita toukokuun aikana Viaplayhin tulevia elokuvia:

Stuber
Toiminta / komedia
8. toukokuuta

Lemmikkien salainen elämä 2
Animaatio
22. toukokuuta

Yesterday
Komedia, fantasia
22. toukokuuta

Ready Or Not
Komedia / kauhu
29. toukokuuta

Lähde ja kuva: Viaplay

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT

14 miljoonaa lotossa voittanut mies Sastamalasta: ”Olen pelännyt voittoa”

Lotossa oli lauantaina yksi täysosuma ja onnekas pelaaja kuittaa tililleen käsittämättömät 14 miljoonaa euroa. Veikkaus on tavoittanut seitsemän oikein ruksineen Sastamalassa asuvan...

Kirsi Ylijoki, 53, löysi 20v nuoremman miehen – katso yhteiskuva

Näyttelijä Kirsi Ylijoki juhli viime viikolla 53-vuotissyntymäpäiväänsä. Hän julkaisi juhlan kunniaksi Instagramissa useita kuvia ja paljasti samalla löytäneensä elämäänsä uuden rakkauden.

Piritta Hagmanin viime viikolla paljastettu suhde on jo ohi

Kerroimme perjantaina Seiskan uutisoinnin pohjalta, että Piritta Hagman on löytänyt rinnalleen uuden miesystävän. Kyseessä oli hevosalalla tunnettu miljonäärimies. Piritan...

Tältä näyttää Michael Monroen Johanna-vaimo – katso kuva

Michael Monroe ei juurikaan tuo yksityiselämäänsä julkisuuteen. Rokkikukko on kuitenkin tehnyt romanttisen poikkeuksen hääpäivän kunniaksi. Michael on julkaissut Instagramissa...

Seiska: Suomalaisjulkkiksen ja miljonäärin avioliitto kesti 4kk – nyt suhde Piritta Hagmaniin!

Tuoreen Seiskan kannessa komeilee paljastus Piritta Hagmanin uudesta suhteesta. Kaunotar on lehden tietojen mukaan rakastunut hevosurheilun saralla hyvin tunnettuun miljonäärimieheen.

Apinarokkotartunta havaittu Pohjois-Karjalassa asuvalla henkilöllä

Siun Sote tiedottaa, että Pohjois-Karjalassa on todettu ensimmäinen apinarokkotartunta. Sairastunut henkilö on työikäinen ja hän on kotihoidossa. Tartuntaa ei...

Tältä näyttää Diandran sisko – harvinaiset yhteiskuvat

Vuoden 2012 Idols-voittaja Diandra Flores, 27, julkaisi Instagramissa harvinaisia yhteiskuvia pikkusiskonsa Deirdren syntymäpäivän kunniaksi. – Hyvää syntymäpäivää @deirdreaurelia 🥳💚!! En pysty sanoin kuvailee mitä...

Syöpään sairastunut Heli Palsanmäki tilanteestaan Seiskalle: lopullinen tuomio kesällä

Heli Palsanmäki sai alkuvuodesta järkyttäviä uutisia, kun hänen kohdustaan löytyi rutiinitutkimuksessa neljän sentin kasvain. Syöpä oli ehtinyt levitä. Huutokauppakeisarin...

Jatkamalla tämän sivuston käyttöä sitoudut käyttämään evästeitä. Lue lisää

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta saisit parhaan mahdollisen selauskokemuksen. Tallennamme laitteellesi aika ajoin pieniä datatiedostoja, joita kutsutaan evästeiksi (cookies).

Sulje